Bougainville* in Amsterdam beste restaurant ter wereld volgens Tripadvisor
04 oktober 2023 

Bougainville* in Amsterdam beste restaurant ter wereld volgens Tripadvisor

Vorig jaar stond het restaurant nog op plek 13 in de lijst van de  Best of the Best ranglijst van de Travellers’ Choice Awards van Tripadvisor.

Dit jaar gaat restaurant Bougainville*er met de eer vandoor. Eigenaar Eric Toren: ‘Plek 13 vonden we al heel wat. Het is een unieke prestatie van ons hele team, waar we enorm trots op zijn. Van het team van de keuken en de bar tot de schoonmakers en de receptie: we hebben dit met z’n allen gedaan.’

Onrealistische verwachtingen
‘Wel is het zo dat sommige gasten nu misschien onrealistische verwachtingen krijgen,’ denkt Toren. ‘En dat is lastig: het is een geweldige erkenning, maar op eetgebied zijn er nog wel betere restaurants met hogere niveaus. Neem bijvoorbeeld driesterrenzaak De Librije in Zwolle. Wij zijn tenslotte een éénsterrenzaak, we hebben er geen drie.”

Best of the Best
Het is voor het eerst dat een Nederlands restaurant bovenaan de Best of the Best ranglijst van de Travellers’ Choice Awards van Tripadvisor staat. Elk jaar worden restaurants beloond met deze prijs, op basis van de beoordelingen op Tripadvisor die behoren tot de beste 1 procent. Voor deze uitreiking zijn reviews tussen 1 juni 2022 en 31 mei 2023 gebruikt.

Het advies van de Michelingids
Bij Bougainville wacht u een fine dining ervaring van topniveau. Warme stoffen, luxueus design en bronzen tinten komen er samen in een decor dat intiem en romantisch is. De samensmelting met de trekken van dit historische gebouw verleiden het oog. Het magnifieke uitzicht op de Dam is al even bijzonder. De keuken van Tim Golsteijn trekt de lijn van raffinement door naar het bord.
Westerse en oosterse smaken verenigt hij met een zeer eigen creativiteit. Deze chef is technisch onderlegd en kookt met gevoel. De krachtige smaak van ingrediënten als Thaise groene kerrie en za’atar kruiden laat hij probleemloos balanceren met fijne Franse aroma’s. Chef Golsteijn schuwt de risico’s niet, maar zorgt er steeds voor dat smaken elkaar versterken. Perfect gebakken ganzenlever met een gereduceerde saus van madeirawijn en bevroren parels van framboos? Een samenspel van smaken, texturen en temperaturen waar je niet genoeg van krijgt! 
Elk bezoek aan Bougainville is een boeiende ontdekkingstocht. En die wordt nog spannender dankzij de geweldige vondsten van de sommelier.


STRRN Magazine - Alles over de culinaire top van Nederland.

Naar deze unieke aanbieding!

Reactie plaatsen