Nieuwe chef voor Het Koetshuis* in Bennekom
28 april 2020 

Nieuwe chef voor Het Koetshuis* in Bennekom

Chef-kok Tom Lamers (30) krijgt de leiding in de keuken van het door Michelin met een ster bekroonde restaurant Het Koetshuis in Bennekom. De nieuwe chef-kok komt over van De Kromme Dissel* in Heelsum en volgt per 6 mei a.s. Niels van Dooijeweert op. Erik Timmerman is de nieuwe souschef. Niels van Dooijeweert, kiest na negen waardevolle jaren heeft voor een andere uitdaging. Hij gaat samen met zijn partner Marieke Löhr aan de slag bij Het Broederenklooster in Zutphen. Wicher Löhr De nieuwe chef-kok Tom Lamers (30) keert terug op het oude nest. In schooljaar 2008-2009 leerde hij het vak van – toen nog – Wicher Löhr. Sinds 2014 werkte hij in de keuken van De Kromme Dissel* in Heelsum. Eerst als chef de partie en daarna als souschef. Op zijn cv staan verder nog de sterrenzaken Parkheuvel** in Rotterdam, De Bokkedoorns** in Overveen en ’t Nonnetje** in Harderwijk. Erik Timmerman Erik Timmerman wordt de rechterhand van de nieuwe chef. Ook hij heeft een mooie staat van dienst in de betere restaurants van Nederland. Zijn meest recente werkgever was sterrestaurant De Heeren van Harinxma* in Beetsterzwaag. ‘Door de komst van deze twee chefs heb ik het jonge en ambitieuze team compleet en kijk ik vol vertrouwen naar de toekomst’, aldus Danny. ‘Ik dank Niels voor zijn waardevolle inbreng en wens hem veel succes met zijn nieuwe uitdaging.’ Over Het Koetshuis Het Koetshuis is 33 jaar geleden gestart door Saskia en Wicher Löhr en sinds 1998 in het bezit van een Michelinster. De dagelijkse leiding is inmiddels in handen van zoon Danny. Na het overlijden van Wicher kwam de keuken onder leiding te staan van Niels van Dooijeweert. De bossen van de Veluwe zijn letterlijk de achtertuin en lokale producten spelen dan ook een belangrijke rol op de menukaart. Het restaurant is aangesloten bij de Alliance Gastronomique. Het nieuwe STRRN Magazine verschijn 6 mei. Bekijk hier de inhoud.
Reactie plaatsen