Spannende tijden voor De Kromme Dissel, 50ste Michelinster?
25 maart 2021 

Spannende tijden voor De Kromme Dissel, 50ste Michelinster?

Het zijn spannende tijden voor restaurant De Kromme Dissel* uit Heelsum. A.s. maandag vindt de jaarlijkse sterrenceremonie van de Michelin Gids Nederland plaats.

De uitreiking, die door de coronacrisis twee maanden later dan normaal plaatsvindt, zal volledig digitaal afspelen met het DeLaMar Theater in Amsterdam als decor. Restaurant De Kromme Dissel* hoopt tijdens deze ceremonie voor het 50ste jaar oprij een Michelinster in ontvangst te mogen nemen.

Uitmuntende prestatie
Het team van restaurant De Kromme Dissel* heeft vorig jaar het eigen record gebroken en heeft met trots 49 aaneengesloten jaren een Michelinster mogen dragen. Niet eerder is een Nederlands restaurant hierin geslaagd. Dit jaar mag daar misschien de mooie bekroning van het record van gemaakt worden wanneer het team voor het 50ste jaar een ster in ontvangst mag nemen. Dit is in Nederland een unieke prestatie.

Bijzonder kroonjaar
Het opnieuw in ontvangst mogen nemen van de Michelinster zou een lichtpuntje zijn in deze zware tijd voor het team van De Kromme Dissel*. “Wat waarschijnlijk ons feestelijke kroonjaar had moeten zijn is overschaduwd door de genomen landelijk maatregelen en sluiting van de restaurants”, vertelt topchef Tonny Berentsen. Ondanks de huidige sluiting telt de chef-kok ook zijn zegeningen. “Het hele team is nog bij elkaar. Met z’n allen werken we aan prachtige jubileumgerechten om deze prestatie te vieren wanneer we de 50ste ster behalen. En we kunnen natuurlijk niet wachten om weer open te kunnen. We vertrouwen er op dat dit snel gaat gebeuren en ik nodig u bij deze alvast uit om ons jubileum bij ons te komen vieren! Daarnaast zijn we bezig om eind dit jaar ‘De Kromme Dissel on Tour’ te organiseren. Hiermee brengen we onze ambiance en gerechten naar andere locaties Nederland. Hier gaat u de komende maanden meer over horen!” zegt Tonny Berentsen. Het team werkt ook aan enkele leuke jubileumacties, hierover vertellen zij binnenkort meer.

Livestream op 29 maart
De presentatie van de nieuwe Michelin gids zal op maandag 29 maart a.s. digitaal plaatsvinden. De ceremonie wordt gestreamd vanaf het DeLaMar Theater te Amsterdam.  Tijdens de ceremonie zullen talent, aanpassingsvermogen en engagement van de beoordeelden chefs en restauranthouders centraal staan. Het team van restaurant De Kromme Dissel wil dit spannende en bijzondere moment graag delen met vaste gasten, familie, vrienden en overige belangstellende. Vanuit Heelsum zal het team de hele dag via Instagram en Facebook de volgers op de hoogte houden.

STRRN Magazine in gesprek met Werner Loens, hoofdinspecteur
Michelin Nederland

                                                                                                             Lees

 

Reactie plaatsen