Restaurant De Loohoeve* viert 5-jarig jubileum met gastchefs
01 maart 2021 

Restaurant De Loohoeve* viert 5-jarig jubileum met gastchefs

Jeroen en Marleen Brouwer van hotel en sterrenrestaurant De Loohoeve* in het Drentse Schoonloo brengen deze maand speciale jubileum menuboxen uit samen met drie gastchefs.

Op 1 maart 2021 vieren Marleen en Jeroen Brouwer dat ze 5 jaar geleden hotel en restaurant De Loohoeve in Schoonloo overnamen. Dat doen ze met diverse initiatieven, zoals een eigen jubileummenu, maar ook met een speciale samenwerking met drie Nederlandse topchefs: Soenil Bahadoer (De Lindehof**), Jermain de Rozario (De Rozario*) en Valentijn Bergers en Kevin Schlaman van The Lemon Tree.

Daarnaast heropent het paar per 3 maart het hotelgedeelte voor een verblijf in combinatie met een gastronomisch diner en ontbijt op de kamer. De kamers zijn hiervoor omgebouwd tot sfeervolle private-dining-ruimtes.

Driesterrenbox met Soenil Bahadoer
Jeroen: ‘Deze maand brengen we drie bijzondere ‘four-hands-dinner-boxen’ uit, samengesteld met gerechten van ons en de gastchef. Het gaat om chefs van restaurants waar we goed bevriend mee zijn en waar we een fijne wisselwerking mee hebben. Vanuit die vriendschap en collegiaal respect is het idee ontstaan om een four-hands-menu samen te stellen waarin we onze signatuur laten proeven en waarmee we elkaar helpen in deze bijzondere coronatijd.

De eerste menubox is een samenwerking met tweesterrenchef Soenil Bahadoer en wordt dus een driesterrenbox. Soenils kookstijl met Hindoestaanse invloeden proef je terug in het voorgerecht van zeebaars met tonijn, soja en aloo bobi. In het hoofdgerecht zit zijn befaamde rendang, gecombineerd met shortrib en pomtayer, echt een feestje! Als tussengerecht maken wij gebakken kabeljauw met bloemkool, Amsterdams zuur en dashiboter en er is een superlekker dessert van Marleen van Manjari chocolade 64%, kalamansi, ananas en karamel. Alle gerechten zijn geheel voorbereid en met de bijgeleverde instructie zonder al te veel moeite op tafel te zetten.’

Afhalen
De jubileumbox is bij beide restaurants te bestellen en af te halen op 13 maart ’s middags. Wie niet in de buurt van Schoonloo of Nuenen woont kan de box ook thuisbezorgd krijgen. Door heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden wordt per gekoeld transport bezorgd.

Op 20 maart volgt een menubox met The Lemon Tree en op 27 maart met De Rozario. De samenstelling hiervan maken we binnenkort bekend op onze socials en de website. Ook deze boxen kunnen besteld en afgehaald worden bij beide restaurants.

Een andere culinaire knaller wordt het jubileummenu dat op 6 maart verkrijgbaar is. Marleen Brouwer: “We hebben een superlekker en hoogwaardig menu samengesteld met onze favoriete gerechten. Dit menu rollen we landelijk uit, het en kan op maar liefst zeven plaatsen afgehaald worden in Leeuwarden, Groningen, Zwolle, Amsterdam, ’s-Hertogenbosch en Maastricht aan. Afhalen kan ook bij ons in Schoonloo. Daarnaast kan het ook per gekoeld transport in heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden thuisbezorgd worden.”

Voor meer informatie of bestellen: deloohoevevoorthuis

ABONNEREN

Reactie plaatsen