Nierstichting Restaurant Driedaagse take away event: minder zout, meer smaak
18 maart 2021 

Nierstichting Restaurant Driedaagse take away event: minder zout, meer smaak

Tijdens de Nierstichting Restaurant Driedaagse bereiden verschillende restaurants in Nederland een lunch en/of diner met aandacht voor pure en verse ingrediënten
en minder zout.

In de week van 22 tot en met 28 maart vindt het smaakevenement plaats. Dit jaar bieden de restaurants vanwege de huidige sluiting een take away aan. Bestellen van een
gerecht of menu kan via restaurantdriedaagse.nl. Gezond eten verbetert onze weerstand. In deze coronatijd zijn mensen zich hier nog meer van bewust. Toch eten de meeste Nederlanders, vaak zonder het zich te realiseren, te veel zout. Ruim 2 miljoen mensen hebben chronische nierschade. Een groot deel van deze mensen weet dat niet. Zout
heeft een belangrijk aandeel in het veroorzaken van nierschade. Dit terwijl bewust met minder zout koken juist meer smaak aan je gerechten geeft.

Draagvlak minder zout binnen horeca groeit
Het belang van minder zout koken wordt al breed gesteund binnen de horeca. Samen met partners en chef-ambassadeurs SVH Meesterkok Menno Post (Olivijn*), SVH Meesterkok Wilco Berends (De Nederlanden*), chef-kok Tim Golsteijn (Bougainville*), chef-kok Ferry van Houten (Het Bosch@ the Waterfront) en Patron Cuisinier Marko Karelse (Villa la Ruche) maakt de Nierstichting zich hard voor nog meer draagvlak, ook bij het publiek. Door kennis te delen en op pure smaken te inspireren. SVH Meesterkok Menno Post: “Als chef heb je een voorbeeldfunctie, die kans moet je pakken, vind ik. Inspireer je gasten en laat ze proeven dat minder zout eten absoluut geen
smaakconcessie hoeft te zijn.”

Over Nierstichting Restaurant Driedaagse 22 t/m 28 maart 2021
Culinaire fijnproevers kunnen zich laten verleiden tijdens de derde editie van de Nierstichting Restaurant Driedaagse. Van 22 tot en met 28 maart bereiden verschillende restaurants in Nederland een smaakmakend tasting-menu met aandacht voor verse ingrediënten, pure smaken en minder zout. Bestellen van een take away gerecht of menu kan vanaf 15 maart.
Indien restaurants tegen die tijd toch weer open zijn kan er een tafel gereserveerd worden via restaurantdriedaagse.nl.


ABONNEREN

Reactie plaatsen