PALUX Young Innovation Award 2024 wordt Internationaal
08 juli 2024 

PALUX Young Innovation Award 2024 wordt Internationaal

Een podium voor  jonge, getalenteerde chefsWoensdag 9 oktober : 11.00 - 15.00 uur Folie Culinaire BBB Maastricht

De PALUX ETN Young Innovation Award is in het leven geroepen om de jonge getalenteerde chefs binnen Euro-Toques Nederland een podium te geven. Zij kunnen het publiek met een kookdemonstratie overtuigen van hun talenten en zo de exposure krijgen die ze verdienen.

Tijdens de kookdemonstratie van een signature gerecht van de jonge chef worden ook kleine gerechtjes in de vorm van bites gemaakt door de eigen brigade zodat het publiek kan meegenieten en oordelen  en zo kan bijdragen aan een eindoordeel ( stem van de publieksjury). Dit jaar gaat de wedstrijd internationaal. Euro-Toques Nederland is immers aangesloten bij Euro-Toques International, de enige restaurantorganisatie met twee stemmen in het Europese Parlement.

Omschrijving
De jonge chefs uit de verschillende Euro-Toques landen demonstreren op het kookpodium van Culinaire Saisonnier één van de eigen signature gerechten. Onder de vakkundige begeleiding van moderator Ramona van Zweden vertellen zij over het gebruik van Euro-Toques waardige ingrediënten, de bereidings- en kooktechnieken. De eigen brigade vervaardigt bijpassende bites voor het publiek en partner Anfors Imperial zal bijpassende wijnen verzorgen.

Internationale vakjury
De Internationale vakjury bestaat uit voorzitter Euro-Toques International sterren chef Enrico Derphlinger , sterren chef Pascal Jalhay Kasteel van Oys, Yvo Berendsen van PALUX International, redacteur STRRN Magazine Kees Bruins en winnaars van 2023 Salvatore Randazzo en Vincent Muller van restaurant Il Gattopardo Rotterdam. In de beoordeling kijken zij naar: Ambachtelijk koken, gebruik van natuurzuivere (H)eerlijke producten van het seizoen en uit de eigen streek, gezond en gruwelijk lekkere gerechten, uitvoering, presentatie en gebruikte technieken. Ook de stem van de publieksjury wordt meegenomen.

Prijzen
De hoofdprijs van PALUX bestaat uit een salamander ter waarde van  4000,00 en een reportage in de Culinaire Saisonnier. Ook STRRN Magazine stelt een reportage van € 2500,00 ter beschikking. Anfors Imperial schenkt de Euro-Toques cava van Pares Balta aan alle deelnemers.

STRRN Magazine alles over de culinaire top van Nederland.

Reactie plaatsen