Restaurant De Zeeuw in Haarlem sluit per direct de deuren.
19 juni 2025 

Restaurant De Zeeuw in Haarlem sluit per direct de deuren.

Ruim een jaar geleden verhuisde het bekende Haarlemse restaurant De Zeeuw van Jeroen en Janine de Zeeuw, van de Nassaustraat naar de Nassaulaan. Nu blijkt het restaurant niet meer levensvatbaar.

‘Bijna 9 jaar geleden zijn we gestart met ons restaurant. Al die jaren verdiende het restaurant al onze aandacht, liefde en zorg, vaak meer dan 100% en vaak ook meer dan goed voor ons was’, aldus Jeroen op zijn Instagram-pagina. ‘We kenden diepe dalen en hoge pieken, we vierden successen en leerden van de mindere momenten. We zijn altijd trouw gebleven aan onze principes: Het maken van lekker eten en op topniveau verzorgen van onze gasten.’

Tijden zijn veranderd
We hebben geprobeerd onze nek uit te steken en een prachtige zaak neer te zetten, maar we merken dat de tijden zijn veranderd en dat geeft te denken. Altijd maar vol gas, altijd verbeteren, altijd competitie, altijd stress en te weinig tijd voor de echt belangrijke dingen in het leven… Daarbij speelt het grote personeelstekort, het veranderende consumentengedrag waarbij lange avonden uit niet meer passen, de torenhoge kosten en de steeds kritischer wordende consument ook een belangrijke rol. Nu verdienen andere mensen om ons heen onze tijd en aandacht, met net zoveel liefde en aandacht als we aan ons restaurant hebben gegeven en misschien nog wel meer dan dat. We zijn gezegend met twee prachtige kinderen die we meer gunnen dan het leven dat we nu leiden.

We hebben daarom besloten om per direct te stoppen met Restaurant De Zeeuw en ons faillissement aan te vragen omdat de zaak door deze omstandigheden niet meer levensvatbaar is. Deze beslissing is uiteraard niet lichtzinnig genomen en dit was voor ons een zeer emotioneel, moeilijk en langdurig proces. We kunnen de grenzen van onze fysiek en het mentaal haalbare niet blijven opzoeken. We weten dat het uiteindelijk beter zal zijn voor onszelf en voor ons gezin en zijn toe aan rust.

Graag bedanken we al onze gasten voor jullie lieve, fijne, emotionele, humoristische, dankbare en waardevolle bezoeken van de afgelopen jaren. Het boek gaat dicht, maar we gaan vast een mooi nieuw verhaal schrijven.’

STRRN Magazine - Alles over de culinaire top van Nederland.

Emile van der Staak. De Nieuwe Winkel

Reactie plaatsen