Ga met ons mee op een onvergetelijke culinaire reis tijdens het Sterrenfestival.
Ontmoet de Meesters van de Gastronomie
Welkom op het eerste internationale Sterrenfestival van Amsterdam. Tijdens dit exclusieve festival waar The White Room* het 10-jarig jubileum viert, laat het Michelinsterren-restaurant zien dat dit synoniem staat voor verfijnde gastronomie en culinaire innovatie. Een culinair spektakel dat ontstaan is uit vriendschappen, passie en een gedeelde liefde voor uitzonderlijke gastronomie.
Dit unieke evenement brengt meer dan 16 gerenommeerde topchefs met een Michelinster samen, afkomstig uit verschillende hoeken van Europa. Wat hen verbindt? Hun toewijding aan vakmanschap, creativiteit en de kunst van het koken op het allerhoogste niveau.
Tijdens het festival krijgt u de kans om deze topchefs van dichtbij mee te maken. Elk van hen presenteert zijn of haar signatuurgerecht, speciaal voor deze gelegenheid gecreëerd of geïnspireerd op hun culinair erfgoed. De gerechten worden à la minute bereid, in kleine porties, zodat elke hap vers, verfijnd en vol karakter is. Dit zorgt niet alleen voor een bijzondere smaakervaring, maar ook voor een intieme ontmoeting met de chef achter het bord.
Wat kunt u verwachten?
Begin uw avond in The White Room* met een heerlijke amuse, bereid door met een Michelinster bekroonde chef-kok Tristan de Boer, gecombineerd met een glas voortreffelijke champagne. In de Wintertuin en de Grand Ballroom van het Anantara Grand Hotel Krasnapolsky wandelt u van stand naar stand, proeft, praat, kijkt en leert. De chefs delen met enthousiasme hun verhalen, technieken en inspiratiebronnen – van klassieke invloeden tot moderne experimenten. Geniet de hele avond van een verscheidenheid aan topgerechten en van een brede selectie drankjes, waaronder heerlijke wijnen, champagne, whisky, cocktails en nog veel meer. De avond wordt omlijst door verschillende sfeervolle live-optredens.
Line-up van sterrenchefs
Onder de sterrenchefs bevinden zich culinair adviseur van The White Room Jacob Jan Boerma*** Restaurant Fine Fleur* en Chef de Cuisine Tristan de Boer van The White Room*. Daarnaast staan de meest voornaamste internationale sterrenchefs voor u klaar:
- Heinz Beck, restaurant La Pergola***, Duitsland
- Thomas Buehner - restaurant La Vie***, Duitsland
- Christian Jürgens ***, Chef Consultant, Duitsland
- Christian Kuchler, restaurant Taverne Zum Schäfli**, Zwitserland
- Tanja Grandits, restaurant Stucki**, Zwitserland
- Julian Stowasser, restaurant Lakeside**, Duitsland
- Benoît Carcenat, restaurant La Table du Valrose**, Frankrijk
- Peter Hagen, restaurant Ammolite - The Lighthouse**, Oostenrijk
- Giovanni Solofra**, Chef Consultant, Italië
- Silvio Nickol, Gourmet Restaurant Palais Coburg**, Oostenrijk
- Stephan Heileman, restaurant Widder**, Zwitserland
- Ricardo Costa, restaurant The Yeatman**, Portugal
- Benjamin Chmura, restaurant Tantris**, Duitsland
- Florian Stolte, restaurant 1789*, Duitsland
- Pavlos Kyriakis, restaurant The Zillers, Griekenland
- Paul Gamauf, restaurant Edvard*, OostenrijkDatum: 26 mei 2025
Tijd: 18.30 - 23.00 uur
Locatie: Wintergarden en de Grand Ballroom, Anantara Grand Hotel Krasnapolsky Amsterdam.
Prijs per persoon: € 235,00 all-in inclusief BTW.
Mis deze unieke kans niet om te genieten van de beste culinaire creaties van internationale topchefs.
Meer informatie en/of ticketverkoop:
Amsterdam's first Starred Festival