Shell kondigt samenwerking aan met Nederlandse topchef Margo Reuten
17 mei 2024 

Shell kondigt samenwerking aan met Nederlandse topchef Margo Reuten

Shell lanceert drie keer per jaar de ‘Proef de wereldkeuken campagne’ op haar stations, geïnspireerd door wereldse smaken. Met de campagne wil Shell haar gasten dagelijks verrassen met verse en hoogwaardige producten en slaan daarbij de handen ineen met bekende Nederlandse chefs. Ditmaal ligt de focus op de mediterrane keuken en gaat Shell de samenwerking aan met Margo Reuten, de enige vrouwelijke SVH Meesterkok in Nederland met een Michelinster en chef-kok van restaurant Da Vinci in Maasbracht. De specials van chef-kok Reuten zijn beschikbaar bij de 105 Shell-stations met een eigen bakkerij, Shell Café, in Nederland.

Assortiment vol mediterrane smaken
Deze chef-kok kookt de sterren van de hemel in het Frans georiënteerde restaurant Da Vinci. Voor de samenwerking met Shell ontwikkelde Margo Reuten de receptuur van de pain niçoise en de wrap veggie niçoise. Luchtig brood belegd met tonijnsalade, rucola, gemarineerde gegrilde groenten, ei en een pestodressing. De veggie wrap is gevuld met kruidenroomkaas, tapenade, gegrilde groente, rucola en ei.

“In Da Vinci combineer ik Limburgse producten graag met mediterrane smaken. Zo serveer ik bij Limburgs lamsvlees vaak gegrilde groenten en ik maak pesto van rucola. Dat ruikt heerlijk en die mooie groene kleur spat van het bord af! Het broodje tonijn en de wrap zijn mijn vertaling van een heerlijk zomers Da Vinci-feestje,” aldus de -sterren-chef. Proef de wereldkeuken “Met de ‘Proef de wereldkeuken’ campagne willen wij onze gasten een wisselend assortiment bieden en onderscheidend blijven in de markt. Op deze manier laten we onze gasten laagdrempelig kennismaken met smaken van over de hele wereld”, aldus Kees van Wezel, Head of Foodservice Benelux & France bij Shell Retail. De specials van Margo Reuten zijn tot en met 3 september 2024 verkrijgbaar bij alle 105 Shell Café met een bakkerij in Nederland.

Proeverij met chef Margo Reuten
Op donderdag 23 mei a.s. kun je Margo Reuten live ontmoeten en krijg je de kans om de pain niçoise van de chef-kok gratis te proeven bij locatie Shell Swentibold aan de A2 nabij Sittard van 11:00 tot 13:00 uur. Bovendien geeft de chef-kok op die dag ook mooie prijzen weg. Gasten die bij Shell Swentibold het broodje komen proeven maken onder andere kans op een lunch- of dinerbon bij haar sterrenrestaurant Da Vinci.

Over chef Margo Reuten
Margo Reuten is de enige vrouwelijke Nederlandse SVH Meesterkok met een Michelinster. Margo is chef-kok en mede-eigenaar van Da Vinci in het Limburgse Maasbracht en ze is een boegbeeld van de Nederlandse gastronomie. In zowel het warme interieur als haar menukaart is de ‘Female Touch’ van Margo Reuten terug te vinden. Haar restaurant wordt al sinds 1999 met minstens één Michelinster onderscheiden.

Over Shell Café
Shell Café is te vinden bij Shell-stations met bakkerijlocatie aan de snelweg én lokaal. Nederland telt maar liefst 105 Shell Café locaties. Waar je reis ook heen gaat, bij Shell Café kun je op elk moment van de dag terecht voor de lekkerste verse broodjes, salades, koffie bereid door barista's, sappen, smoothies en snacks voor onderweg. De Shell Café-formule heeft veel aandacht voor de gast en vers eten.


STRRN Magazine alles over de culinaire top van Nederland.
Reactie plaatsen