Sterrenmaaltijden voor ‘sterren’ Jeroen Bosch Ziekenhuis en zorggroep Elde
30 maart 2020 

Sterrenmaaltijden voor ‘sterren’ Jeroen Bosch Ziekenhuis en zorggroep Elde

Zorgmedewerkers van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en zorggroep Elde krijgen vanaf deze week gratis maaltijden aangeboden. Het gaat dagelijks om zo'n 1.000 maaltijden die worden bereid onder begeleiding van Edwin Kats (sterrenrestaurant Noble en Noble Kitchen), John Kocken (sterrenrestaurant (De Heer Kocken) en Roel Immens (Roels, Zoetelief en CÔTE) die belangeloos hun medewerking verlenen.  Edwin Kats. © Jeroen van Eijndhoven / PVE

De medewerkers kunnen de dagverse maaltijd ophalen op de ‘eigen’ locatie waar ze worden bewaard in de koeling.

,,Medewerkers in de zorg draaien extra diensten, hebben nauwelijks tijd om te slapen, laat staan om boodschappen te doen en een maaltijd te bereiden voor zichzelf of hun gezin‘’, aldus Gemma Schneemann, namens de stichting Dank voor de Zorg.

Bereid door zelfstandige koks 

De stichting die is opgericht in samenwerking met de Vrienden van het Jeroen Bosch Ziekenhuis wil de medewerkers in de zorg ’ondersteunen om op de been te blijven en respect te tonen’.  ,,Het mes snijdt hiermee aan twee kanten.  De maaltijden worden bereid door zelfstandige koks die hiermee een deel van hun gederfde inkomsten kunnen compenseren’’, aldus Edwin Kats die de keuken van Noble beschikbaar stelt.

,,Vanwege de logistiek hebben we deze week eerst getest met 500 maaltijden en dat ging zo goed dat we dat aantal hebben verdubbeld’’, zegt Kats over de maaltijden die worden bezorgd met vrachtauto's van Sligro.

Om het project (mede) te bekostigen zoekt de stichting donateurs. Zij kunnen een maaltijd doneren voor 7,50 euro. Dat kan via de website dankvoordegoedezorg.nl.

Bron: BD 
Reactie plaatsen