Corona maakt het spannend voor sterrenrestaurant Flicka: ‘Nul vet op de botten’
18 oktober 2020 

Corona maakt het spannend voor sterrenrestaurant Flicka: ‘Nul vet op de botten’

Restaurant Flicka schiet als een raket omhoog, maar kan door coronamaatregelen onmogelijk ontsnappen aan de zwaartekracht.

Bron: Brabants Dagblad

De succesvolle zaak op de dijk in Kerkdriel moet weer wekenlang dicht, net als alle restaurants en cafés. ,,Het is pittig, heel pittig. Het wordt spannend voor ons.”

Eigenaren Thomas van Santvoort (38) en Merlijn van den Bosch (36) winden er geen doekjes om, aan een tafel in hun verder lege sterrenrestaurant. ,,We bestaan net drie jaar, hebben nul vet op de botten.” De grote vraag is: hoe lang houd je het vol, zonder normale inkomsten? Ze weten het niet. ,,We hebben het daar bewust nog niet over samen, we gaan gewoon door. Maar ik zal heel eerlijk zeggen: ik hou wel echt mijn hart vast.”

“Het is ons levenswerk, dat geven we niet zomaar op.

Niet dat Thomas en Merlijn bij de pakken neerzitten. Integendeel: ze zien Flicka als hun derde dochter en doen daar alles voor. Bovendien zit al hun spaargeld in de zaak, om over bloed, zweet en tranen nog maar te zwijgen. ,,Het is ons levenswerk, dat geven we niet zomaar op”, zegt hij. Zij: ,,Ergens vind ik het ook wel een uitdaging: hoe gaan we ons hier weer uit krijgen? Gelukkig staan we positief in het leven. Rug recht, schouders eronder. Wij gaan niet stilzitten. Never niet.”

Lees verder op Brabants Dagblad
Reactie plaatsen