Coronatijden: Sterrenrestaurant Da Vinci* brengt unieke culinaire theatershows
26 mei 2020 

Coronatijden: Sterrenrestaurant Da Vinci* brengt unieke culinaire theatershows

Restaurant Da Vinci* in Maasbracht organiseert in juni 2020 twee culinaire theatershows met zangeres Suzan (Suus) Seegers en pianist Rob Mennen. De Limburgse multitalenten geven tijdens een gastronomisch diner in het sterrenrestaurant een mini-concert voor maximaal 30 gasten.

Hiermee geven eigenaren Margo Reuten en Petro Kools niet alleen hun gasten een bijzondere avond, maar geven ze beide kunstenaars ook een platform en een steuntje in de rug omdat zij wegens de coronacrisis nauwelijks meer in theaters en bij grote evenementen kunnen optreden.

Met twee bijzondere culinaire theatershows in juni 2020 vieren SVH Meesterkok Margo Reuten en SVH Meestergastheer Petro Kools de heropening van hun restaurant Da Vinci per 1 juni na de verplichte sluiting door de coronacrisis. Petro Kools: ”We zijn heel blij dat we vanaf 1 juni weer open mogen en weer gasten in de watten mogen leggen. Dat hebben we de sinds de verplichte sluiting per 15 maart enorm gemist. Om dat te vieren hebben we op 8 en 22 juni een uniek optreden georganiseerd met zangeres Suus Seegers en pianist Rob Mennen. Ook zij konden de afgelopen maanden niet doen waar hun hart ligt en zij moeten nog langer wachten met optreden voor grotere groepen. In ons restaurant geven we ze daarom een podium voor maximaal 30 gasten. Ons restaurant is met drie open verdiepingen groot genoeg om veilig te eten en te genieten van het mini-concert van Suus en Rob. Gasten kunnen rekenen op een mooie avond culinair genieten met een vleugje theater. Zo halen we het theaterbezoek, dat nu nauwelijks nog mogelijk is, een beetje naar de gast toe.”

Programma
Petro Kools: ”We ontvangen de gasten om 18.00 uur met een mooi glas Moët & Chandon Réserve Impériale champagne, aperitiefhapjes en amuses. Na het hoofdgerecht treden Suus en Rob een half uur op met hun culinaire theatershow en daarna sluiten we af met naar keuze dessert of kaas en met koffie of thee met wat lekkers erbij.”

Multitalenten
De enige vrouwelijke Meesterkok van Nederland met een Michelinster Margo Reuten en haar partner Petro Kools kennen Suus en Rob al jaren. Petro kools: “Suus en Rob dragen Da Vinci een warm hart toe en ze treden afzonderlijk van elkaar vaker op in Da Vinci, bijvoorbeeld tijdens het aspergeweekend dat we jaarlijks samen met Navenant Magazine organiseren. Suus is een vrouw met een grote stem die de harten raakt. Ze speelt in musicals en opera’s, staat met haar liedjesshows in theaters en bracht een cd uit met zelfgeschreven liedjes in samenwerking met zanger en schrijver Gé Reinders. Daarnaast heeft ze ook nog eens komisch talent. Dat laatste geldt ook voor pianist en begeleider Rob Mennen, die samenwerkt met zangers als Ernst Daniël Smid, Dyanne Sleijpen en natuurlijk Suus. Hij speelde in Australische en Nederlandse theaters als vaste pianist en orkestleider van Mirusia, de Australische sopraan van André Rieu. En hij is te zien in theaters als pianist en tegenspeler van Sanne Gloria Verboom in de voorstelling ‘Yes we can’t’. Beide zijn echte multitalenten.”

Informatie en reserveren
Het arrangement op 8 en 22 juni kost € 135,- per persoon inclusief een half uur durend optreden, een driegangendiner, aperitiefhapjes, amuse, een glas champagne Moet & Chandon Réserve Impériale, mineraalwater en koffie of thee met friandises. Overige dranken zoals wijnen bij de maaltijd zijn exclusief. Meer informatie is te vinden op de website van restaurant Da Vinci. Reserveren kan via de reserveringspagina van restaurant Da Vinci, via telefoon 0475 – 46 59 79 of mail info@restaurantdavinci.nl.

 

De nieuwe STRRN Magazine is uit!
‘Jammen in crisistijd’
Bekijk hier de inhoud.

 

 

 

 

Enige vrouwelijke Meesterkok met Michelinster
Restaurant Da Vinci in het Limburgse Maasbracht is sinds 1993 de trots van Margo Reuten en haar levenspartner Petro Kools. Da Vinci, dat sinds 1999 in het bezit is van een Michelinster, staat bekend om zijn Limburgse gastvrijheid met veel persoonlijke aandacht voor de gast. Margo Reuten kookt modern uitgevoerde gerechten met vrouwelijke finesse op basis van de Franse klassieke keuken. De prachtige serviezen waarop de gerechten worden geserveerd behoren inmiddels tot haar signatuur.

In Petro’s Vinoteca ligt een collectie van ruim 700 verschillende wijnen uit de hele wereld, waaronder een groot aantal Limburgse wijnen. Da Vinci is aangesloten bij Relais & Châteaux en Alliance Gastronomique. Door de jaren heen mocht het paar diverse onderscheidingen ontvangen, waaronder de titel SVH Meestergastheer en Sommelier van het jaar 2009 voor Petro Kools. Culinaire onderscheidingen van Margo Reuten zijn onder meer: eerste vrouwelijke SVH Meesterkok 1990, Lady Chef of the Year 1996, Gault&Millau Chef van het Jaar 2012, Grand Chef Relais & Châteaux 2013 en Woman of the Year Relais & Châteaux 2017. Op dit moment is Margo Reuten de enige vrouwelijke SVH Meesterkok met een Michelinster in Nederland.

 

Reactie plaatsen