Het bijzondere verhaal van sterrenrestaurant O&O*
14 december 2020 

Het bijzondere verhaal van sterrenrestaurant O&O*

De geschiedenis van restaurant O&O is bijzonder te noemen. In 1982 begonnen als traditioneel Chinees-Indisch afhaalrestaurant, groeide het uit tot een toprestaurant met verfijnde gerechten die hun oorsprong hebben in Maleisië, Singapore, Thailand, Hong Kong en Japan, met een knipoog naar de Franse keuken.

Het Brabantse restaurant van Danny en Helena Tsang en hun kinderen Monica, Mike en Wendy verwierf hiermee in 2018 een Michelinster.

Nu ook in Maastricht
De afhaalmogelijkheid is vele jaren geleden al geschrapt, maar door coronamaatregelen grijpt het restaurant nu creatief terug op de afhaalroots. Het is daarmee de afgelopen maanden zo succesvol dat er afhaalpunten zijn ontstaan in Amsterdam, Rotterdam, Epe, Antwerpen en nu op 19 december in Maastricht.

Afhaalpunt
Geert-Jan Heesterbeek van la Fève Chocolade & Desserts: “La Fève is al jarenlang een vaste leverancier en samenwerkingspartner van restaurant O&O. Het idee ontstond om elkaar te helpen in deze bijzondere tijden van corona. Daarom hebben we de handen ineen geslagen en heeft la Fève zich op zaterdag 19 december beschikbaar gesteld als afhaalpunt voor restaurant O&O. Mensen die online hun bestelling bij O&O hebben gedaan kunnen deze bij ons aan de Statensingel 148B in Maastricht afhalen. Vooralsnog gaat het alleen om 19 december, maar bij succes en als de horeca nog dichtblijft, gaan we het herhalen.”

Danny Tsang, chef-eigenaar van O&O: “We zijn hier enorm blij mee en vinden het geweldig om de Zuid-Limburgers, maar ook mensen uit Belgisch Limburg op deze manier kennis te laten maken met onze keuken. Veel Belgen kennen ons van de serie De Sterrenkaart van de Belgische zender njam!, waarin we met onder meer het Limburgse restaurant Da Vinci vertellen over ons restaurant en de impact van de Michelinster.” Bestellingen kunnen worden gedaan via de website van O&O. Danny Tsang: “Alle gerechten worden dagvers bereid in onze eigen keuken. Ze worden koud geleverd en de gerechten die warm gegeten worden kan men thuis eenvoudig opwarmen aan de hand van de meegeleverde instructies. De gerechten zijn voor wat betreft smaakbeleving helemaal in O&O-stijl. Ze worden meegegeven in een stijlvolle doos en zijn voorzien van een link naar onze muzieklijst op Spotify, zodat helemaal in O&O-sfeer gegeten kan worden.”

Sterrenbonbon
Geert-Jan Heesterbeek: “Tijdens het afhalen kan men proeven van de Sterrenbonbon met de smaak van O&O, die we samen met Danny Tsang ontwikkeld hebben. De bonbon weerspiegelt de oriëntaalse keuken van O&O met karamel van kokosmelk, cashewnoot, limoenblad en rode curry. De bonbon maakt onderdeel uit van de nieuwe serie Sterrenbonbons, die ik heb ontwikkeld met tien Nederlandse en Belgische chefs met één tot drie Michelinsterren, waaronder Margo Reuten van restaurant Da Vinci, Ralph Hermans van restaurant Rantree, Servais Tielman van restaurant Beluga Loves You en de Belgische chefs Ralf Berendsen van restaurant La Source en Alex Clevers van restaurant Vivendum. De bonbons zijn verkrijgbaar bij deze restaurants en in de webwinkel van la Fève.”

Reactie plaatsen