Thomas van Santvoort nieuwste lid Les Patron Cuisiniers
15 december 2020 

Thomas van Santvoort nieuwste lid Les Patron Cuisiniers

De jonge topchef Thomas van Santvoort is maandag 14 december geïnaugureerd als lid van Les Patrons Cuisiniers. De inauguratie vond plaats in zijn restaurant Flicka* in Kerkdriel.

Met zijn toetreding tot Les Patrons Cuisiners is Thomas van Santvoort het 22e lid van het netwerk van chefs die zich tot doel gesteld heeft het Nederlandse culinaire niveau naar een hoger niveau te tillen.

Bij de feestelijke toetreding tot het culinaire genootschap waren Kees Bruins van STRRN Magazine, Willem Kool van De Telegraaf en de topchefs Martin Kruithof (De Lindenhof**), Menno Post (Olivijn*), Soenil Bahadoer (De Lindehof**) en het bestuur van Les Patrons Cuisiniers aanwezig.

Thomas van Santvoort gaf aan trots en vereerd te zijn toen hij de uitnodiging kreeg lid te worden van Les Patrons Cuisiniers. “Dit voelt voor mij net als de dag dat wij onze eerste Michelinster kregen. Een zaal vol chefs waar ik altijd tegenop keek, applaudisseerde voor ons succes, zij heetten ons welkom in hun midden. Alle Patrons Cuisiniers zijn chefs waar ik altijd tegenop heb gekeken. Dan is het heel bijzonder als je bij die grote namen mag horen.”

“Als chef en ondernemer geef je alles voor je zaak. Die gedrevenheid en liefde zijn eigenschappen die wij allemaal delen. Dat is ook het mooie aan Les Patrons Cuisiniers. Iedereen hier heeft die passie om altijd verder te gaan, dieper te duiken en beter te worden. Ik kijk er naar uit om met al de Patrons Cuisiniers van gedachten te wisselen, van elkaar te leren en natuurlijk om waardevolle ontmoetingen en ervaringen op te doen.”

Over Thomas
Thomas van Santvoort begon ooit in de spoelkeuken als bijbaantje en werd daar gegrepen door het werk in de keuken. Hij werkte zich langzaam maar zeker omhoog en leerde het vak onder meer in Parkheuvel, Boreas en Beluga. In oktober 2017 werd zijn droom werkelijkheid en opende hij Flicka in Kerkdriel. Zijn hoge niveau en eigen stijl bleven niet lang onopgemerkt. Sinds 2019 heeft Flicka een Michelinster en Gault & Millau beloonde zijn keuken met 14,5 punten in de gids van 2020.

Reactie plaatsen