Vier nieuwe Patrons geïnaugureerd tijdens Grand Gala des Patrons
31 januari 2020 

Vier nieuwe Patrons geïnaugureerd tijdens Grand Gala des Patrons

Op 26 januari jongstleden vierden Les Patrons Cuisiniers in Grand Hotel Amrâth Kurhaus voor de vijfde maal het Grand Gala des Patrons. Met een recordaantal van 360 gasten was deze lustrumeditie de grootste tot nu toe.

Traditiegetrouw vindt tijdens dit feestelijke evenement de inauguratie van de nieuwe Patrons plaats. Dat waren er dit jaar maar liefst vier. Met de toetreding van Ronald van Roon, Dennis Huwaë, Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot, bewijst het culinaire genootschap ook bij de jonge garde chefs tot de verbeelding te blijven spreken.

28 jaar culinaire historie, passie en vakmanschap
Opgericht in 1991 bestaat het gastronomisch verbond Les Patrons Cuisiniers anno 2020 uit 22 van Nederlands meest vooraanstaande chefs, tezamen goed voor 25 Michelinsterren. Slechts eenmaal per jaar komen alle Patrons samen om zij aan zij een uniek zesgangendiner te koken. Gisteravond werden 28 jaar culinaire historie, passie en vakmanschap gebundeld in het Grand Hotel Amrâth Kurhaus. De 360 aanwezige gasten werden zeven uur lang volledig in de watten gelegd met beproefde creaties van de Patrons en de verrukkelijke bijpassende wijnen van de Patronnes (de gastvrouwen).

Eerbetoon
Naast alle culinaire genoegens was er tevens plek voor een ontroerend moment toen voorzitter Frank Visser het woord nam, om de in december vorig jaar overleden vakbroeder, Patron en vriend, Lucas Rive, ten overstaan van alle aanwezigen een speciaal eerbetoon te geven.

Vier nieuwe Patrons
Een ander memorabel moment was de inauguratie van Ronald van Roon van Calla’s in Den-Haag, Dennis Huwaë van Daalder in Amsterdam en Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot van 212 in Amsterdam. Met de toevoeging van weer een nieuwe lichting ambitieuze sterrenchefs bewijst Les Patrons Cuisiniers eens te meer zijn status als dé club voor Nederlands meest toonaangevende smaakmakers en restaurateurs. Voor een overzicht van alle Patrons Cuisiniers, bezoek: lespatronscuisiners.nl

Reactie plaatsen