Toprestaurants sturen talenten naar prestigieuze kookwedstrijd
21 april 2021 

Toprestaurants sturen talenten naar prestigieuze kookwedstrijd

Winnaar vertegenwoordigt Nederland in internationale finale in Parijs

Vijf Nederlandse toprestaurants sturen jonge veelbelovende souschefs naar de kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs van Chaîne des Rôtisseurs. De kookwedstrijd wordt op 17 mei gehouden bij Culinaire Academie Nederland in Beverwijk.

Landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte, Bridges Amsterdam, De Mandemaaker in Spakenburg, Hotel Landgoed Het Roode Koper in Ermelo en La Provence in Driebergen sturen elk een souschef naar de jaarlijkse kookwedstrijd van Chaîne. De deelnemers zijn:

· Rutger van der Hoeven (Bridges, Sofitel Legend The Grand)

· Charley van Norel (Landhuishotel De Bloemenbeek)

· Kevin van de Poppe (Hotel Landgoed Het Roode Koper)

· Sander Verberne (La Provence)

· Sander de Vette (De Mandemaaker)

De kookstrijd wordt gehouden bij Culinaire Academie Nederland in Beverwijk, wat voorheen door het leven ging als Culinair Centrum Beverwijk. De nieuwe eigenaresse Danielle van den Broek heeft de culinaire opleiding gerestyled en van naam gewijzigd. Deelnemers krijgen een ‘black box’ met ingrediënten, waarmee ze in vier uur een driegangenmenu voor vier personen moeten bereiden. Jury’s bepalen de kwaliteit van het werk in de keuken en het resultaat.

Keukenjury en tastingjury
De jury van de wedstrijd bestaat uit een keukenjury en een tastingjury. In de keukenjury zitten Marga Zwarthoed en Chiel Dohmen. De tastingjury wordt gevormd door Yolanda van der Jagt, Michel Sturkenboom, Maxine Morjan en Harm Bodewes.

De winnaar de Jeunes Chefs Rôtisseurs wedstrijd wordt namens Nederland uitgezonden naar de internationale wedstrijd, die op 25 september plaatsvindt in Parijs. De winnaar van 2020, Mart Oude Luttikhuis van Landhuishotel De Bloemenbeek, zal op 25 september in een aparte wedstrijd zijn krachten meten in de internationale wedstrijd met winnaars van de 2020-wedstrijd. Vanwege corona kon deze wedstrijd niet in 2020 plaatsvinden.

De Nederlandse wedstrijd op 17 mei in Beverwijk wordt ondersteund door Sligro, Hurricane, Rungis, Koppert Cress, Carl Siegert en Wuesthof.

Over Chaîne des Rôtisseurs
Chaîne des Rôtisseurs is een vereniging met een goede smaak. Als lid lunch of dineer je in de betere restaurants in het land en de vereniging heeft als doel om gezamenlijk culinair te genieten op een vriendschappelijke wijze. De Chaîne heeft bijna 25.000 leden, zowel professionals als amateurs, wereldwijd, verdeeld over 80 landen. Ieder land, ofwel iedere Bailliage, houdt maandelijks lunches en diners voor haar leden.

Reactie plaatsen