Toprestaurants samen met acteur Mike Weerts in actie voor zieke Bodhi
20 april 2021 

Toprestaurants samen met acteur Mike Weerts in actie voor zieke Bodhi

Vijf toprestaurants met samen zeven Michelinsterren hebben de handen ineengeslagen om geld op te halen voor een rolstoeltoegankelijk huis voor de zieke 4-jarige Bodhi Broeren uit Geldrop.

Het gaat om de Treeswijkhoeve** uit Waalre, Zarzo* en Mei Wah uit Eindhoven, Da Vinci* uit Maasbracht en De Librije*** uit Zwolle. Zij hebben een thuismenu samengesteld dat eenmalig op 24 april beschikbaar is en dat ze via een livestream-event gaan koken. Het event wordt gepresenteerd door acteur Mike Weerts, die tevens de initiatiefnemer is van de crowdfundingactie voor Bodhi.

Het 7-sterrenmenu met signatuurgerechten van de vijf restaurants is eenmalig beschikbaar op 24 april 2021. Die avond koken de vijf chefs het menu in studio Strijp in het Klokgebouw in Eindhoven via een livestream voor en kunnen de thuiskoks meekoken. Tussendoor is er muzikaal entertainment van Joel Borelli, Robert Leroy, Jolijn Henneman en de Free Record Show en is er een veiling met culinaire items.

De actie is een initiatief van de Eindhovense acteur en creative director Mike Weerts. Hij zette een crowdfundingactie op om de ouders van Bodhi te helpen met inzamelen van geld om het huis te verbouwen en rolstoelvriendelijk te maken nadat Bodhi vanaf zijn middel verlamd raakte door een hersentumor.

Door dwarslaesie in rolstoel
Mike Weerts: “Toen Bodhi twee jaar oud was kreeg hij een hersentumor in zijn ruggenmerg die operatief niet volledig verwijderd kon worden. Na een operatie, revalidatie en negen maanden chemotherapie bleek de tumor toch door te groeien en de zenuwen te verdrukken. Hierdoor raakte Bodhi verlamd vanaf zijn middel. Hij kon niet meer lopen, staan of plassen. Met zijn dwarslaesie gaat deze kleine maar ook sterke kanjer nu de strijd verder aan vanuit zijn rolstoel.”

Actie voor rolstoeltoegankelijk huis
Om huis en tuin van de familie Broeren rolstoelvriendelijk te maken zijn veel aanpassingen nodig. Mike Weerts: “Op de begane grond moet een slaapkamer en badkamer voor Bodhi komen. Verder moeten de vloeren en drempels aangepast worden en moet de tuin en de voor- en achterdeur rolstoeltoegankelijk gemaakt worden. En het gezin zal er met een rolstoelbus opuit moeten gaan. Al met al een enorme kostenpost waar ouders Liesa en Maikel Broeren van wakker liggen. Om het gezin een fijne en veilige thuissituatie te bieden en om Bodhi zelfstandig mobiel te kunnen laten zijn ben ik een crowdfundingactie begonnen. We hebben al een mooi bedrag opgehaald, maar er is een extra zetje nodig om het streefbedrag van € 83.000, – te halen. Ik ben de betrokken restaurants heel dankbaar dat ze hieraan willen meewerken.”

Goede gezondheid niet vanzelfsprekend
Als culinair liefhebber en streekgenoot benaderde Mike Weerts chef-eigenaar Dick Middelweerd van restaurant De Treeswijkhoeve in Waalre. Dick Middelweerd: “Mike en ik kennen elkaar al een tijdje en na het horen van het verhaal van Bodhi heb ik gelijk gezegd dat ik wilde helpen. Ik hou van kinderen en met twee gezonde kinderen realiseer ik me hoe gezegend mijn vrouw Anne-Laura en ik zijn en besef je ook dat een goede gezondheid niet vanzelfsprekend is. Toen ik mijn vriendenclub benaderde reageerde iedereen positief en hadden we al snel bedacht met welke gerechten we het menu zouden samenstellen. Margo Reuten van Da Vinci maakt haar carpaccio Pietjesveld en Adrian Zaro en Sunny Devens van Zarzo zorgen voor een creatief vegagerecht met koolrabi, mais en passievrucht. Taks Yuen van Mei Wah maakt gamba’s in Mei Wah-stijl en zelf kook ik een gerecht met lam, witte asperge, artisjok en salsa verde. Jonnie Boer en Nelson Tanate van De Librije zorgen voor een hunebeddendessert met wilde bramen, advocaat en sleedoorn. We verheugen ons op 24 april en gaan er een superleuke avond van maken!”

  • De ‘Samen eten voor Bodhi’ menubox met 5 gerechten kost € 70,- per persoon en is te bestellen via https://samenetenvoorbodhi.nl/. De box is af te halen bij De Treeswijkhoeve in Waalre en kan worden thuisbezorgd op elk adres in Nederland, behalve de Waddeneilanden.
  • Tickets voor het livestream cooking-event zijn afzonderlijk te bestellen voor € 20,-.
  • Meer over het verhaal van Bodhi en de crowdfunding is te vinden op https://www.gofundme.com/f/samenvoorbodhi
  • Donaties zonder een menubox te bestellen zijn hier ook van harte welkom.
  • De actie is ook te volgen via de Instagrampagina Samenvoorbodhi

 

Reactie plaatsen