Djailany van de Laarschot nieuwste lid Les Patrons Cuisiniers
22 juni 2022 

Djailany van de Laarschot nieuwste lid Les Patrons Cuisiniers

Maandag 20 juni werd Djailany van de Laarschot geïnaugureerd als lid van Les Patrons Cuisiniers. De inauguratie vond plaats tijdens een mooie wijnreis door de Bordeaux. Daarnaast werd het eerste exemplaar van het nieuwe Les Patrons Cuisiniers-tafelboekje uitgereikt.

Bij de feestelijke toetreding tot het culinaire genootschap waren het merendeel van de club en het bestuur van Les Patrons Cuisiniers aanwezig. In samenwerking met Résidence Wijnen hebben de patrons vele châteaux bezocht en flink geproost op de toetreding van Van de Laarschot. Als netwerk van 24 vernieuwende en spraakmakende chefs hebben ze de gezamenlijke missie het Nederlandse culinaire niveau naar een hoger plan te brengen.

‘Ik ben in het verleden al vaak aangesproken of een culinair genootschap wat voor mij zou zijn. Dat spreekt mij zeker aan’, lacht patron-cuisinier Djailany van de Laarschot van restaurant Nastrium in Helmond. ‘Maar ik wachtte geduldig op het aanbod van culinair genootschap Les Patrons Cuisiniers. Eind 2021 begon vriend en collega-chef Yuri Wiesen van Restaurant Wiesen* in Eindhoven er weer over: ‘Moet jij niet bij onze club?’. Uiteindelijk belde voorzitter Frank Visser met het officiële verzoek.’

‘Les Patrons Cuisiniers is een hele leuke en diverse club. Er zitten veel chefs bij waar ik veel van kan leren. Daarnaast kijk ik uit naar het jaarlijkse Grand Gala des Patrons waar we met z’n allen voor 300 man koken. Heel vet lijkt me dat. Ook sta ik open voor nieuwe vriendschappen, mooie herinneringen maken en bijvoorbeeld meewerken aan de vier- of zeshandendiners waarbij we met twee of drie chefs een tof menu samenstellen en in één zaak bereiden en uitserveren. En wie weet heb ik, net zoals een aantal andere patrons, over tien jaar ook wel één of twee Michelinsterren…’


Djailany van de Laarschot 
Twintig jaar geleden begon Djailany van de Laarschot (1984) zijn carrière in het pand dat nu van hem is. Destijds was het een statig Frans restaurant, nu is de klassieke Franse keuken nog altijd de basis maar wel met invloeden uit Indonesië en de Molukken. Nadat Van de Laarschot in verschillende keukens - waaronder De Lindehof in Nuenen - veel heeft geleerd staat hij sinds september 2017 als patron-cuisinier aan het roer van restaurant Nastrium in Helmond. Gault & Millau beloonde zijn keuken met 14 punten in de gids van 2022.

Tafelgids
In het nieuwste tafelboekje van Les Patrons Cuisiniers lees je alles over de 24 patron-cuisiniers. Ontdek meer over hun liefde voor het vak, passie, ambacht en signatuur. Uiteraard met schitterende fotografie. Kom genieten en ontvang vanaf maandag 27 juni jouw exemplaar in een van de restaurants.

Les Patrons Cuisiniers 
Op 14 oktober 1991 richtten Toine Hermsen, Henk Savelberg, John Halvemaan, Cees Helder, Constant Fonk, Maartje Boudeling, John Kern, Emmanuel Mertens en Paul Fagel Les Patrons Cuisiniers op. Deze negen founders wilden de culinaire creativiteit en de kwaliteit van gastronomie in Nederland naar een hoger niveau brengen door zich te verenigen. Mede dankzij hun inspanningen is Nederlandse gastronomie volwassen geworden. Ook vanuit het buitenland is de erkenning en belangstelling voor ‘Dutch Cuisine’ groter dan ooit.

STRRN Magazine - alles over de culinaire top van Nederland

Restaurant Fred rotterdamCheck hier ons welkomstcadeau!Reactie plaatsen