SVH en horecaopleidingen doneren met Koken voor Oekraïne ruim 11.000 euro aan Giro555
08 juni 2022 

SVH en horecaopleidingen doneren met Koken voor Oekraïne ruim 11.000 euro aan Giro555

Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en horecaopleidingen uit heel Nederland doneren met de steunactie Koken voor Oekraïne samen meer dan 11.000 euro aan Giro555 van de samenwerkende hulporganisaties. Dit bedrag werd opgehaald door georganiseerde lunches en diners op scholen en in de bedrijfsbrasserie van SVH.

Ricardo Eshuis, directeur van SVH: “Het is hartverwarmend om te zien hoe actief en betrokken leerlingen, studenten, docenten en opleiders uit het horecaonderwijs zich inzetten voor hulp aan Oekraïne. Met elkaar hebben we om precies te zijn 11.605 euro opgehaald.”

Horecaonderwijs samen in actie

De afgelopen weken zijn er met de actie ontzettend veel lunches en diners bereid en geserveerd aan gasten, in tal van scholenrestaurants en opleiderslocaties. De opbrengsten daarvan werden allemaal aan Giro555 gedoneerd. Onder andere MBO College Centrum - ROC van Amsterdam, mboRijnland, Drenthe College, Praktijkschool Apeldoorn, Discovery College Yulius, Cas Spijkers Academie - ROC Nijmegen, Culinaire Academie Nederland en Het Amsterdamse Proeflokaal deden mee. Op het menu stonden Oekraïense gerechten als borsjt, gevulde koolrolletjes en kip Kyiv. Iedereen kon een eigen twist aan de bereidingen geven. Via SVH Horecatalent, het e-learning-programma van SVH, kregen scholen toegang tot gratis filmlessen met speciale Oekraïense recepturen van SVH Meesterkok en sterrenchef Menno Post van restaurant Olivijn in Haarlem. Medewerkers van SVH bezochten zoveel mogelijk deelnemende horecascholen als gast, om op die manier een extra bijdrage te leveren aan de actie.

Buren-lunches bij SVH

Eshuis: “Ook hebben we als team van SVH speciale lunches georganiseerd in onze bedrijfsbrasserie. Daar hebben we mensen die bij omliggende bedrijven werken voor uitgenodigd. Met elkaar wilden we graag iets doen voor de mensen uit Oekraïne die dringend onze hulp nodig hebben. Tijdens de lunches hebben onze gasten maar liefst 1.250 euro gedoneerd, een bedrag dat natuurlijk ook volledig ten goede komt aan Giro555.” Het voor- en hoofdgerecht van de lunches waren recepten van SVH Meesterkok Menno Post, die gemaakt en geserveerd werden door medewerkers van SVH. SVH Meesterijsbereider Luc Blok van Luciano ijssalons verzorgde het dessert, Oekraïens appeltaartijs 'Yabluchnyk'. 

Meedoen kan nog steeds!

Voor wie komende tijd nog aan de slag wil met het initiatief Koken voor Oekraïne, kan tot de zomervakantie gratis gebruik blijven maken van het lesmateriaal voor in de klas. De licentie Koken voor Oekraïne in SVH Horecatalent is eenvoudig aan te vragen via www.kokenvooroekraïne.nl.

Online collectebus

Een gift in de online collectebus bij Giro555 van SVH voor deze steunactie is ook nog steeds van harte welkom. 


Restaurant Fred rotterdamSVH is partner van STRRN Magazine

Reactie plaatsen