Marco Westra geslaagd voor Meesterproef SVH Meestergastheer
24 mei 2022 

Marco Westra geslaagd voor Meesterproef SVH Meestergastheer

Marco Westra, maître bij Restaurant Bridges in Amsterdam is geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meestergastheer. 

Marco heeft met het afleggen van een zeer geslaagde Meesterproef een van zijn grootste ambities waargemaakt: SVH Meestergastheer worden. Na zijn inauguratie, die later deze zomer plaatsvindt, mag Marco Westra zich de 46ste SVH Meestergastheer van Nederland noemen. 

Meesterproef 

SVH Meestergastheren Johan Kragtwijk (Grand Restaurant Karel V, Utrecht) en Leon IJpelaar (Koning Willem I College, Den Bosch) en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland namen de Meesterproef van Marco Westra af. De commissie kijkt terug op een mooie Meesterproef van een zeer gedreven en enthousiaste Meester die heeft laten zien dat hij over de volle breedte van het vak Meesterlijk is. "Marco stelt de gast centraal, hij geeft de gast het warme deken-gevoel. Ook stelt hij alles in werking om iedereen in zijn team het beste uit zichzelf te laten halen en gunt hen de spotlights. Zowel tijdens de lunch als tijdens het diner wist Marco met zijn team ons als commissie te verrassen met mooie wijn-spijs combinaties", aldus de commissie.

Ultieme bekroning 

Na jaren ervaring opgedaan te hebben bij diverse bedrijven, waaronder Librije's Zusje (Zwolle), Restaurant HFSLG (De Hoefslag, Bosch en Duin) en Wijncafé Lefebvre (Utrecht), is Marco sinds 2018 werkzaam als maître bij Restaurant Bridges (Sofitel Legend The Grand, Amsterdam). Een restaurant met internationale allure waar hij op zijn plek is. Het omgaan met internationale en nationale gasten met elk hun eigen wensen, verwachtingen en achtergrond is een uitdaging en prikkelen Marco om het beste uit zichzelf én uit zijn team te halen.  

"Het behalen van de SVH Meestertitel is de ultieme bekroning op mijn carrière. Vanaf de start van mijn opleiding in Wageningen heb ik mij altijd willen onderscheiden en heb ik het gastheerschap naar volle overtuiging willen uitvoeren. Gastvrijheid, overgave, doorzettingsvermogen en bevlogenheid zijn belangrijke kernwaardes van mijn werkwijze. Deze wil ik ook meegeven aan de jongere generaties om hen te leren om hun gastheerschap uit te dragen", aldus de kersverse SVH Meestergastheer. 

SVH Meestertitels  

Nederland heeft op dit moment 296 SVH Meesters verdeeld over de zes SVH Meestertitels (SVH Meestergastheer/-vrouw, Meesterhorecaondernemer, Meesterijsbereider, Meesterkok, Meesterschenker en Wijnmeester). In 1980 is de eerste SVH Meesterkok geslaagd voor de Meesterproef. Vanaf dat moment staat de SVH Meestertitel symbool voor de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de Nederlandse horeca kan behalen. SVH Meesters leveren een grote bijdrage aan het imago van het vak. Ze zijn boegbeelden en inspireren anderen om voor een carrière in de horeca te kiezen. Benieuwd naar SVH Meesters in de eigen regio? Check hier de SVH Meesters op de kaart.

STRRN Magazine, alles over de culinaire top van Nederland

Restaurant Fred rotterdamCheck hier onze abonnementen en uniek welkomstcadeau!


Reactie plaatsen