Persbericht: SVH en Sterrenrestaurants Media bundelen krachten
25 november 2020 

Persbericht: SVH en Sterrenrestaurants Media bundelen krachten

Wanneer je bij een restaurant te gast bent met een SVH Meesterkok achter de kachel, dan ben je verzekerd van een horecabelevenis op topniveau. Om deze SVH Meesterkoks en ook de andere SVH Meestertitels meer bekendheid te geven bij culinaire fans, is SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) de samenwerking aangegaan met Sterrenrestaurants Media, uitgever van STRRN Magazine.


Het culinaire blad STRRN Magazine, dat sinds 2019 bestaat, is een initiatief van hoofdredacteur Kees Bruins. Het blad bevat alle ins en outs over de culinaire top van Nederland. Door de krachtenbundeling van SVH en Sterrenrestaurants Media, zullen de SVH Meesters in de toekomst een prominente plek in het magazine en op het platform vervullen en zal SVH een bijdrage leveren door het ontwikkelen van content voor zowel de print als de digitale versie. Daarbij gaat SVH het media platform ook ondersteunen met het doorontwikkelen van de social media strategie.

“In de afgelopen editie van STRRN Magazine dat op 21 augustus jl. is uitgebracht, hebben we vanuit SVH voor het eerst een interview over de SVH Meestertitels gedaan. Dat is het startsein geweest van onze samenwerking. We kregen zoveel positieve reacties, ook van buiten de horeca, dat we hebben besloten deze samenwerking vaste vorm te geven. STRRN magazine en SVH kunnen op deze manier de SVH Meesters nog beter profileren voor een breder publiek. Iedereen kent de sterren van Michelin. Het wordt tijd dat niet alleen de vakgenoten de Meestertitels kennen, maar dat ook de consument kennis maakt met de Meesters. De SVH Meestertitel is de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de horeca kan behalen. De SVH Meesters hebben het niveau van de Nederlandse horeca ook flink omhoog gestuwd. Bovendien viert de horeca dit jaar een belangrijk jubileum: 40 jaar SVH Meesterkok. Al met al voldoende reden om met dit gespecialiseerde magazine de samenwerking aan te gaan. Bij elke editie gaan we een bijdrage leveren aan STRRN Magazine en zo op regelmatige basis steeds meer over de SVH Meesters delen,” aldus Ricardo Eshuis, directeur SVH.

Kees Bruins, hoofdredacteur STRRN Magazine: “Wij zijn erg blij met de samenwerking met SVH. Samen kunnen wij culinair Nederland nog steviger op de kaart zetten. Ook hopen wij met onze interviews en reportages een stimulans te zijn voor de jonge aanstormend talenten in dit prachtige vak. De eerstvolgende editie van STRRN Magazine komt op 20 november 2020 uit en staat in het thema van ‘Magie’, direct een mooie link naar de SVH Meestertitels. SVH trapt deze editie af met een interview met een bijzondere SVH Meesterkok die al 30 jaar de titel met trots draagt; Margo Reuten van restaurant Da Vinci* in Maasbracht.”

Over SVH Meestertitels
De titel SVH Meesterkok was in 1980 de allereerste Meestertitel in de Nederlandse horeca. Dat smaakte naar meer en er kwamen met de jaren titels bij: in 1987 SVH Meestergastheer-/vrouw, SVH Meesterijsbereider en SVH Meesterschenker, later gevolgd door SVH Wijnmeester (1988) en SVH Meesterhorecaondernemer (2017). De SVH Meesters behoren tot de top van de Nederlandse horeca en de titels zijn een keurmerk, een begrip dat niet meer is weg te denken uit de Nederlandse horeca. Nederland telt op dit moment 150 Meesterkoks, 45 SVH Meestergastheren-/vrouwen, 32 SVH Meesterijsbereiders, 49 SVH Meesterschenkers, 35 SVH Wijnmeesters en 1 SVH Meesterhorecaondernemer. Op deze interactieve kaart zien gasten meteen waar SVH Meesters hun vak uitoefenen en waar ze een SVH Meester kunnen bezoeken.

Over STRRN Magazine
STRRN Magazine is het enige magazine in Nederland dat zich volledig richt op liefhebbers van Michelin sterrenrestaurants en sterrenchefs. STRRN Magazine is een toegankelijk en inspirerend magazine vol met gevarieerde onderwerpen, waaronder interviews met de culinaire top van Nederland, nieuws & achtergronden, reportages, recepten en veel meer.

Reactie plaatsen