Sterrenrestaurant Valuas* bestaat 40 jaar.
03 oktober 2020 

Sterrenrestaurant Valuas* bestaat 40 jaar.

Woensdag 30 september jl. was het exact 40 jaar geleden dat Yvonne en Frans Swaghoven de deuren van het huidige hotel-restaurant Valuas* opende. 

In 1995 hebben de broers Marcel en Eric Swaghoven het bedrijf van overgenomen. Sinds 2017 zwaait Eric de spreekwoordelijke scepter.

Jubileummenu
In verband met corona zullen er geen festiviteiten plaatsvinden. ‘Wel wordt er twee weken lang een speciaal viergangenmenu geserveerd’, zegt Swaghoven. ‘Met uit ieder decennium een gerecht. Zoals de bekende Stroganoff uit de jaren tachtig of de Tonijn teriyaki uit 2000. We kijken dus even terug op veertig mooie jaren maar richten ons daarna weer volledig op de toekomst.’

Over Valuas
SVH Meesterkok en eigenaar Eric Swaghoven van hotel-restaurant Valuas* in Venlo is sinds 2006 lid van Les Patron Cuisiniers. In de open keuken van het restaurant worden de topgerechten bereid. De menukaart van Valuas bestaat uit een overzichtelijke à la carte kaart met bekende klassiekers van Eric zoals ossenhaas Stroganoff en de Zeetong meunière. De wijnkaart kent ruim 300 wijnen van over de hele wereld.

Hotel
Valuas beschikt over een viersterrenhotel met 13 kamers die in het voorjaar van 2019 allemaal volledig vernieuwd zijn. Het merendeel van de kamers heeft een prachtig uitzicht over de Maas.


Meer informatie

Jan verbunt
Door

Jan verbunt

op 11 Dec 2021

Ik was de chef garde manger in Hotel Cocagne. Frans wilde meedoen aan een kookwedstrijd maar kon niet beslissen mbt wat hij zou inzenden. Ik weet nog en detail wat het is geworden en zei,” Dit gaat het worden!!! Jippie en ….. inderdaad eerste prijs en nog wat meer, beiden gelukkig en ik( nu 83) nog steeds trots als vakman👍👍

Reactie plaatsen