Succesvol Euro-Toques Nederland Jaarevent 2024.
17 juni 2024 

Succesvol Euro-Toques Nederland Jaarevent 2024.

Maandag 10 juni was Grand Hotel De Draak met restaurant 1397 in Bergen op Zoom gastheer voor het jaarlijkse Euro-Toques Nederland Jaarevent. Ruim 180 deelnemers namen deel aan een gevarieerd programma dat gedeeltelijk plaatsvond bij theater De Maagd, gelegen aan dezelfde historische Grote Markt

Het was een inspirerende dag vol interessante activiteiten en ontmoetingen. Een groot deel van de partners hebben bijgedragen aan het slagen van dit evenement. Zo werd de broodjeslunch geheel verzorgd door VHC Jongens.

Activiteiten in Theater De Maagd
Tijdens de Algemene Leden Vergadering in de zaal werd stilgestaan bij het afscheid van vice voorzitter Jos van Grunsven. Jos werd beëdigd tot erelid na een terugblik door erevoorzitter Ted Janssen naar meer dan 20 jaar inzet voor de vereniging. Tevens werd bekend gemaakt dat Sylvie Slachter Jos opvolgt als vicevoorzitter. In de arena-foyer konden de deelnemers genieten van een inspirerende likeur workshop verzorgd door Distillerie Berta . Na afloop was er een drukbezochte partnermarkt met thema Drinks & Bites. Een uitstekende gelegenheid voor de leden om in een ontspannen sfeer en een prachtige omgeving te netwerken en kennis te maken met de nieuwste producten en diensten van de partners. Zo waren er proeverijen van kazen, hammen, gerookte beekridder, Hollandse kaviaar, brood. Men kon wijnen, likeuren, speciaal bieren en Canadese Maple producten keuren. Ook waren er diverse keukenapparaten, keukenmateriaal en tafelproducten aanwezig. Een bijzonder geslaagd samenzijn.

Inauguratie nieuwe Euro-Toques leden
Door het slechte weer werd de inauguratie verplaatst naar de historische zaal van het Koninklijke Grand Hotel De Draak. Een groot deel van de nieuwe leden werd in een Euro-Toques Nederland buis gestoken door Le Nouveau Chef en ontvingen de nieuwe Euro-Toques huiscava van Pares Balta. Op de website Nieuws - Euro Toques  lees je uitgebreid over o.a. Bij Bourgondisch, Avenue 43, Skal Grave, Poterne, De Monnikendam, Marijke Muoi Wine & Dine by Tjaarda, Kasteel Maurick, Graaf ter Horst, Bistro ElVi, Binnen de Poorte, Novum , Kozee, Binnen de Poorte e.a.. Grand Commandeur van de Confrérie du Sabre d’Or Daam Scharloo leerde hotel eigenaar Frans Hazen de champagne te sabreren en sloeg hem vervolgens tot sabreur van de Confrerie. Met een glas cava in de hand en de traditionele uitspraak: “Santé, Bonheur, Champagne” kwam een einde aan het officiële programma van de dag.

Zesgangen walking dinner
Het zesgangen walking dinner door chef Torben Bouterse, zijn brigade en leerlingen van Curio – Cas Spijkers academie Breda met de bijpassende wijnen van Anfors Imperial was een groot succes. Maar liefst 180 leden en partners genoten van de smaakvolle gerechten, geheel bestaande uit producten van de aangesloten partners. Alles huisgemaakt en ambachtelijk bereid onder toeziend oog van sterrenchef Jannis Brevet*** die chef Torben coacht. Ook de muzikale omlijsting door het Paulus Schäfer Joop Zoeteman kwartet in de St. Maartenzaal droeg bij aan de feestelijke sfeer onder de deelnemers. De afterparty heeft nog tot in de late uurtjes geduurd waarna een groot deel van de leden hun hotelkamer opzocht. 'We kijken nu alweer uit naar het volgende jaarevent 2025', aldus Yolande Vesters, voorzitter Euro-Toques Nederland.

STRRN Magazine alles over de culinaire top van Nederland.

Bekijk hier de inhoud

Reactie plaatsen