Topchef Lars van Galen van ’t Lansink*, winnaar Culinaire Oliebollen Challenge 2021 voor het goede doel, Stichting Onky Donky.
23 december 2021 

Topchef Lars van Galen van ’t Lansink*, winnaar Culinaire Oliebollen Challenge 2021 voor het goede doel, Stichting Onky Donky.

Juryleden Robèrt van Beckhoven, Hans Klok, Jan van Halst, Sheila Struyk en Frank Visser (voorzitter van Les Patrons Cuisiniers) waren het unaniem eens dat de winnaar van de Oliebollen Challenge Lars van Galen is. 

Van Galen heeft een culinaire oliebol met gemarineerde pruim, rode biet, crème van lever en gist van Vuurzee Champagne Bier gemaakt. Alle topchefs hebben nog vlak voor jurering hun Culinaire oliebol klaargemaakt. Dit zodat deze uiteraard zo vers en lekker mogelijk is. De jury heeft de door topchefs gemaakte oliebollen gekeurd op smaak, kwaliteit, creativiteit en presentatie. Van Galen heeft gewonnen. Op de tweede plek is Chef Tom Lamers geëindigd en als derde Chef Djailany van de Laarschot.

De winnende oliebol:


Lars van Galen: Geweldig dat ik de allereerste Oliebollen Challenge gewonnen heb. Vooral om iets moois te kunnen doen voor het goede doel. Ik hoop dat er zoveel mogelijk oliebollen pakketten worden verkocht voor de kinderen die bij het Onky Donky huis komen! 

Lars van Galen ontvangt naast de eeuwige roem ook een wisselbokaal van kunstenares Jacky Zegers. En last but not least kan deze culinaire winnende oliebol in een pakket tezamen met 4 Vuurzee Champagne oliebollen besteld worden via www.oliebollenchallenge.nl. Dit culinaire pakket kan op 31 december afgehaald worden bij de Vuurzee Bar in Amsterdam of het Onky Donky Huis in Rhenen. De opbrengst gaat volledig naar het goede doel!

Waarom deze Challenge?
Om deze maand aandacht te vragen voor kinderen die beperkt worden in het kind zijn, kwamen Chef-kok Sidney Schutte, Chef-kok Mark Minkman en Brouwhuis De Goede & De Stoute op het idee om online een Oliebollen Challenge tussen de Nederlandse Topchefs te ontketenen. De stichting bezorgt het hele jaar door kinderen die beperkt worden in het kind zijn een onvergetelijke dag in het Onky Donky huis gevestigd in Ouwehands Dierenpark. Zij beleven een dag waarop ze even hun zorgen opzij kunnen zetten en helemaal kind kunnen en mogen zijn. Juist nu zijn deze dagen extra hard nodig!

BESTELLEN KAN HIER!

Lees ook: Topchefs dagen elkaar uit met oliebollenchallenge Reactie plaatsen