Het prestigieuze tweesterren Ciel Bleu Restaurant in Hotel Okura Amsterdam presenteert Ciel Bleu’s Refined Nights, een exclusieve reeks culinaire avonden gewijd aan uitzonderlijke ingrediënten.
Op geselecteerde donderdagen draait het menu volledig om één buitengewoon product: wintertruffel, Krug Champagne, kaviaar of herfsttruffel. Fijnproevers kunnen zich verheugen op een multi-sensorische ervaring vol smaak, aroma en textuur. Tijdens Ciel Bleu’s Refined Nights komen gastronomie van wereldklasse samen met service op het hoogste niveau.
Elke avond is een viering van luxe, smaak en vakmanschap. Executive Chef bij Ciel Bleu, Arjan Speelman, vertelt gepassioneerd over de speciale avonden: “Het is een voorrecht om uitsluitend met de mooiste producten te werken en onze gasten avond aan avond een culinair hoogtepunt te bezorgen. Een aantal van deze ingrediënten zijn zo veelzijdig dat je er een compleet menu mee kan samenstellen. Met Ciel Bleu's Refined Nights brengen we uitzonderlijke ingrediënten volledig tot uiting. Het zijn culinaire avonden om nooit te vergeten.”
Februari: Wintertruffel
Een exclusieve wintertruffelavond op 27 februari, waar de rijke en intense aroma’s van de gewaardeerde wintertruffel centraal staan. Elk gerecht benadrukt de diepte en complexiteit van dit seizoensgebonden ingrediënt. Gecombineerd met een selectie uitzonderlijke wijnen van wijnhuis Gaja wordt het gegarandeerd een memorabele avond in Ciel Bleu.
April: Krugs elegantie
Tijdens de donderdagavond in april komt haute cuisine samen met de verfijnde elegantie van Krug Champagne. Gasten genieten van een speciaal menu in co-creatie samengesteld door de chefs van Ciel Bleu en restaurant De Treeswijkhoeve. Beide restaurants zijn Krug Ambassades en zorgen voor perfect samenspel tussen gerechten en de meest prestigieuze champagne ter wereld. Vier Michelinsterren, één onvergetelijke ervaring.
Juni: Fijnste kaviaar
19 juni, een warme zomeravond met pure verwennerij in Ciel Bleu. De fijnste kaviaarsoorten staan in de schijnwerpers, waarmee deze luxueuze specialiteit naar nieuwe hoogten wordt getild. Elk gerecht is een ode aan de verfijning van kaviaar, perfect aangevuld met zorgvuldig geselecteerde wijnarrangementen.
November: Herfsttruffel
Als grandioos einde van de Ciel Bleu’s Refined Nights reeks, introduceert Ciel Bleu de verfijnde smaken van het seizoen met een exclusieve Herfsttruffel Avond. De aardse elegantie van herfst truffels schittert in een meesterlijk samengesteld menu. Elk gerecht is zorgvuldig gepaired met uitzonderlijke wijnen, die de rijke, genuanceerde smaak van de truffel versterken.
Reserveren
De speciale avonden kunnen worden geboekt via de website van Hotel Okura Amsterdam of door een e-mail te sturen naar reservations@okura.nl.
Over Ciel Bleu Restaurant
Ciel Bleu Restaurant, gevestigd op de 23e etage in Hotel Okura Amsterdam, biedt een ongeëvenaarde gastronomische ervaring met panoramisch uitzicht over de hoofdstad. Met twee Michelinsterren is Ciel Bleu een culinair icoon waar alles draait om details en tot in perfectie samenkomt. Onder leiding van Executive Chef Arjan Speelman, Chef de Cuisine Mike Klaassen, en Service Manager Francesco Simonelli, presenteert het restaurant een menu van wereldse gerechten, bereid met vakmanschap en creativiteit. De keuken van Arjan Speelman kookt met lef, liefde en ambacht. Bij Ciel Bleu stappen gasten in de wereld van refined flavours. De gerechten, de zorgvuldig geselecteerde wijnen door sommeliers Noël Vanwittenbergh en Niccolò Benigni, de ambiance en de persoonlijke service maken een bezoek aan Ciel Bleu tot een onvergetelijke gastronomische ervaring.
Over Hotel Okura Amsterdam
Hotel Okura Amsterdam is het meest complete vijfsterren superior hotel in Nederland en lid van ‘The Leading Hotels of the World’. In Hotel Okura Amsterdam komen Oosterse en Westerse invloeden in perfecte harmonie samen in een sereen en luxe interieur voorzien van alle comfort. Omotenashi, Japanse gastvrijheid vanuit het hart, is onmiskenbaar Okura.
Hotel Okura Amsterdam is onderdeel van een internationale keten met wereldwijd meer dan 80 luxe hotels, bestaande uit Okura Hotels & Resorts, Nikko Hotels International en Hotel JAL City. Hotel Okura Amsterdam is het enige hotel van de Okura-groep in Europa en beschikt over 300 kamers. Het hotel biedt haar gasten hoogstaande hotelaccommodatie, culinaire verwennerij met keuze uit vier restaurants (Ciel Bleu**, Yamazato*, Serre, Sazanka) met een Michelin-onderscheiding en ultramoderne spa-faciliteiten. Daarnaast biedt het hotel uitgebreide faciliteiten om zowel grootschalige als intieme events te organiseren.
STRRN Magazine - Alles over de culinaire top van Nederland.
Follow us to receive the latest news!
Follow us to receive the latest news!
<:optin-form-placeholder>

Uitzonderlijke culinaire ervaringen met Ciel Bleu’s Refined Nights
Reactie plaatsen