BREAKING: Tweesterrenchef Onno Kokmeijer vertrekt bij Ciel Bleu**
30 december 2021 

BREAKING: Tweesterrenchef Onno Kokmeijer vertrekt bij Ciel Bleu**

Per 1 januari 2022 verlaat topchef Onno Kokmeijer na 20 jaar Ciel Bleu in Amsterdam.

Dit heeft Michiel Roelfsema, algemeen directeur van Hotel Okura Amsterdam, bekendgemaakt. Hij vormde samen met Arjan Speelman sinds 2003 het culinaire hart van het tweesterrenrestaurant. Speelman wordt nu de Executive Chef. Na bijna 20 jaar zegt Onno Kokmeijer toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. Wat hij gaat doen is nog niet bekend maar hij zal zeker een rol blijven binnen de Nederlandse gastronomie. De komende tijd bezint hij zich op nieuwe kansen en mogelijkheden binnen zijn culinaire loopbaan.

Culinaire successen

Kokmeijer en Speelman hebben vanaf hun aanstelling bij Hotel Okura Amsterdam in 2003 vele culinaire successen gevierd. In 2005 kregen zij hun eerste Michelinster toegekend en in 2007 de felbegeerde tweede. Daarnaast behaalden ze jaarlijks terugkerend hoge noteringen in de (inter- )nationale restaurantgidsen. Kokmeijer behaalde in 2008 zijn SVH Meesterkok-titel en werd in 2019 uitgeroepen tot Chef van het jaar door Gault & Millau. Het chefs-duo Kokmeijer-Speelman is altijd op een constante zoektocht naar perfectie in product, balans en verdieping van ambacht geweest.

Kenmerkend voor de kracht en het succes van de chefs zijn de vele oud-medewerkers die na hun opleiding in Ciel Bleu een bloeiende carrière hebben opgebouwd. Kokmeijer is een chef en leermeester in hart en nieren. Hij ziet zijn werk in de keuken niet als een vak, maar als een levensstijl, met een grote verantwoordelijkheid naar de volgende generatie. 

"Hij is als mijn broer"

Onno Kokmeijer: "Ik ben trots op mijn tijd in Ciel Bleu en op het team en kijk met veel plezier terug naar een hele belangrijke periode in mijn carriere. De samenwerking met Arjan was uniek in alle opzichten, hij is als mijn broer. Ik heb er het volste vertrouwen in dat hij het succes van Ciel Bleu voortzet. Ook ben ik dankbaar voor de steun die Hotel Okura Amsterdam en het team van Ciel Bleu mij hebben gegeven. Ik zie uit naar de nieuwe avonturen en uitdagingen die mij te wachten staan."

Wederzijdse waardering

Arjan Speelman: "Onno is mijn mentor en we zijn als familie. Samen hebben we heel veel meegemaakt en als je zo lang als chefsteam hebt gewerkt zal het wennen zijn om vanaf nu aan het roer te staan. Gelukkig heb ik een fantastisch team om mij heen, en samen kijken wij uit naar de volgende fase met Ciel Bleu."

Lees het interview dat wij hadden met Onno & Arjan in STRRN Magazine.


Reactie plaatsen