Wiebes: mogelijke opening restaurants
05 november 2020 

Wiebes: mogelijke opening restaurants

Wellicht kunnen restaurants de deuren toch weer openen voor gasten.

Er ligt al een ‘prototype’ van een regeling om restaurants toch weer open te gooien. Dat zegt minister Eric Wiebes (Economische Zaken). Maar of dat ook kan met genoeg maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, moet nog onderzocht worden. Ook moet het nog worden besproken met veiligheidsregio’s.

Het Outbreak Management Team (OMT) had al eerder het advies om restaurants open te houden aan het kabinet gegeven. Dit advies werd door het kabinet op 14 oktober naast zich neergelegd.

Aangenomen motie lichtpuntje voor de horeca
De Tweede Kamer nam ook een voorstel aan van Henk Krol om toch te kijken naar het openen van restaurants die ‘coronaproof’ zijn: zaken die genoeg hebben gedaan om ervoor te zorgen dat binnen de 1,5 meter afstand wordt gehouden. Waarom het kabinet dit advies in de wind heeft geslagen was volgens Koninklijk Horeca Nederland (KHN) onbegrijpelijk. Het kabinet brengt hiermee onnodig schade toe aan de sector en de economie. Wat KNH betreft is het nu zo snel mogelijk doorpakken en de schade alsnog proberen te beperken.

 

 

 

Reactie plaatsen