Kabinet legt advies om restaurants open te houden naast zich neer.
14 oktober 2020 

Kabinet legt advies om restaurants open te houden naast zich neer.

Het advies van het Outbreak Management Team (OMT) om restaurants open te houden door kabinet genegeerd.

Corona besmettingen in de horeca vinden voornamelijk plaats in de ‘natte’ horeca, zoals in bars en cafés en in veel mindere mate in restaurants. In steden als Parijs en Brussel zijn restaurants gewoon open terwijl de rest van de horeca is gesloten.

In het gisteren gepubliceerde kabinetsadvies schrijft het OMT dat de meeste eet- en drinkgelegenheden dicht moeten om verspreiding van het corona virus tegen te gaan. Restaurants zouden echter open kunnen blijven indien vooraf een gezondheidscheck plaatsvindt en aan de anderhalve meter afstand zou worden voldaan. Andere voorwaarden zijn: niet meer dan vier gasten aan één tafel, de bediening draagt mond-neus bescherming en om 22:00 uur sluiten. Ook zou een tafel dan maar één maal per avond bezet mogen worden.

Waarom het kabinet dit advies in de wind heeft geslagen is volgens Koninklijk Horeca Nederland (KHN) onbegrijpelijk. Het kabinet brengt hiermee onnodig schade toe aan de sector en de economie. KHN wil daarom deze week nog om tafel met het kabinet.

Reageren kan hieronder >


 

Reactie plaatsen