CKGGP meest succesvolle Facebook horeca netwerk van Nederland.
28 september 2020 

CKGGP meest succesvolle Facebook horeca netwerk van Nederland.

CKGGP is uitgegroeid tot het meest succesvolle Facebook horeca netwerk van Nederland. Met bijna 40.000 volgers is het geworden wat het nu is: hét kennis en inspiratieplatform voor iedereen die werkzaam is in de horeca, of hieraan gerelateerd is.

We spraken hierover met initiatiefnemer en oprichter Eric Frericks: ‘ik ben acht jaar geleden op eigen initiatief dit platform gestart. In die tijd waren er wel enkele horeca gerelateerde platforms maar dat was puur commercieel, met veel reclame. Toen dacht ik: waarom niet zelf een platform oprichten voor en door vakgenoten? 


Besloten groep
‘Ik heb toen bewust gekozen voor een besloten groep op Facebook om zo te kunnen garanderen dat er alleen leden zijn met een horeca binding.  Ik run het platform samen met een groep enthousiaste dames en heren uit de horeca en met twee hoofdbeheerders Erik de Groot en Brigitte Smit. Zij zijn verantwoordelijkheid voor zakelijke kant, bijvoorbeeld als we naar horeca beurzen gaan regelen zij de  kaarten en alles er verder om heen. Het hele team werkt geheel belangeloos mee aan de verdere uitbouw van het platform.
Het ledenbestand is divers en kent naast chefkoks, gastheren- en vrouwen, patissiers, sterrenchefs ook veel jonge leerling chefs die hier hun werk kunnen delen of een job kunnen vinden. Maar ook leveranciers krijgen de mogelijkheid om geheel gratis op ons platform nieuwe ontwikkelingen, nieuwe producten enzovoort te delen, mits zij dit op informatieve en leuke manier doen, want gewoon reclame maken is natuurlijk niet de bedoeling. Ook grote bedrijven als Sligro en Hanos sluiten zich bij ons aan. We doen dit geheel op eigen kracht, zonder sponsoren of adverteerders.’

Sterrenchefs
Ook sterrenchefs zijn enthousiast over CKGGP. Het biedt voor hun een podium waar zij leerzame en interessante berichten posten die veel likes en reacties opleveren.

Corona
Juist nu moeten we als horeca elkaar ondersteunen en inspireren voor het prachtige vak wat wij hebben, gaat Eric verder. ‘We hebben het mooiste van van de wereld, we moeten positiviteit blijven uitstralen. Ik merk dat de negativiteit soms wel eens de boventoon voert. Er is veel onbegrip, woede, onbegrip en verdriet. Het is daarom belangrijk dat we naast elkaar staan en laten zien dat de horeca eigenlijk één grote familie is.’

Maurits Healthy Dinner
‘Een prachtig voorbeeld is het initiatief dat wij als platform ondersteunen, is de fundraising actie voor fooddesigner en patissier Maurits van der Vooren. Hij strijdt al meer dan een jaar voor zijn leven tegen kanker. In Nederland is hij uitbehandeld, echter in Duitsland is er nog wel een behandeling mogelijk. Maurits is hier inmiddels mee is gestart en de eerste resultaten zijn positief. Deze behandeling wordt in Nederland niet vergoed. De eerste serie behandelingen kreeg hij van familie en vrienden, maar zijn strijd is nog niet gestreden. Er zijn nog twaalf behandelingen nodig waar bij elkaar € 50.000 euro voor nodig is. Om verdere behandeling in Duitsland te kunnen bekostigen wordt er op maandag 26 oktober het Maurits Healthy Dinner wordt gehouden in Huis ter Duin in Noordwijk. Bevriende chefs en patissiers, met in totaal 15 Michelinsterren, zullen die avond een tiengangendiner serveren. Topchefs Soenil Bahadoer**, Onno Kokmeijer**, Erik van Loo**, Jan Sobecki**, Roger van Damme*, meesterpatissier Rudolph van Veen, Rik Jansma*, Marcel van Lier*, de Duitse Thomas Bühner***, Alain Alders* en het Nederlands Patisserie Team zullen tijdens het Maurits Healthy Diner de gerechten verzorgen. Huis ter Duin stelt haar grootste zaal beschikbaar voor het diner. 150 gasten kunnen er terecht in corona-opstelling.  Naast het diner wordt er ook een veiling gehouden, waarvan de opbrengst ten goede komt aan extra behandelingen in Duitsland.’


Een tafel boeken voor het Maurits Healthy Dinner kan hier.  Ook is er een mogelijkheid een donatie te doen via deze weg om Maurits te helpen met zijn verdere noodzakelijk behandelingen. 

Over Eric Frerick
Eric heeft een lichte vorm van autisme. Op school werd gezegd dat hij het in de horeca nooit zou gaan redden. Dat heeft Eric de drive gegeven om juist wel in de horeca te gaan werken.  Hij is toen de koksopleiding bij Prins Heerlijk, een opleidingsbedrijf waar jongeren met leerproblemen of een lichte verstandelijke opgeleid worden opgeleid tot kok of gastheer en gastvrouw in Tilburg gaan volgen.  Eric heeft daar zijn koksdiploma niveau 1 afgerond. Voor niveau 2 heeft hij alleen de praktijk afgerond. Mede door zijn autisme is Eric erelid van Horeca Anders, een Belgische horeca foundation die zich inzet voor jongeren met een lichte verstandelijke beperking in de horeca. Daar is hij super trots op. Ook is hij een trots lid van Euro Toques Nederland. Eric zijn missie is dan ook om de positie van jongeren met een lichte verstandelijke beperking binnen de horeca positief te beïnvloeden. 

Meer informatie over CKGGP

 

Reactie plaatsen