Sterrenchef Rob van der Veeken weg bij Karpendonkse Hoeve
27 juli 2020 

Sterrenchef Rob van der Veeken weg bij Karpendonkse Hoeve

Na ruim drie jaar verlaat Rob van der Veeken De Karpendonkse Hoeve*

Van der Veeken verruilt De Karpendonkse Hoeve voor het nieuwe restaurant Brasserie BLOOM aan het Wilhelminaplein in Eindhoven.  ‘Het is een nieuw bedrijf, dus totaal anders als bij de Karpendonkse, ik krijg hier meer de vrije hand’, aldus Van der Veeken. Peter Koehn komt terug als mentor voor de twee jonge chefs én supervisor van de keuken.

Chef Rob van der Veeken ‘Koken is zo’n mooi vak. Het is passie, beleving en teamwork. De verrassende combinatie van wereldse en authentieke brasserie-gerechten geven de signatuur van BLOOM weer. Ik ben verheugd dat ik deel uit mag gaan maken van deze prachtige brasserie en geloof dat we samen een mooie toekomst tegemoet gaan’.

Wereldse gerechten
Eigenaresse Frederique Hurks laat weten dat de gerechten bij
Brasserie BLOOM werelds zijn. ‘Gecombineerd met Franse klassiekers zoals een gevuld kwarteltje. Het interieur bevat veel rijke prints en zachte stoffen. Geen Frans interieur dus,’ lacht ze. Ze gaat werken met diverse zitjes van hoog tot laag en van rond tot vierkant. Ook komt er een grote bar, tevens met zitplaatsen.

‘Elke hoek geeft de gast een andere beleving. Daarnaast krijgen we een eigen geur in de zaak. Gasten kunnen bij ons lunchen, borrelen, uitgebreid dineren maar ook een hapje eten. Vanaf 12 uur gaan we open en dan gaat de volledige kaart in. ’s Avonds stoppen we dan met de lunchgerechten, maar tijdens de lunch kunnen gasten dus wel kiezen voor een diner-gerecht.’

Omdat de zaak op het Wilhelminaplein zit, rekent Hurks ook op ‘late night’ drinkers. ‘Onze keuken sluit in principe om half tien. Daarna zijn borrelaars zeker nog welkom en serveren wij een late night snack kaart.’

Brasserie BLOOM opent 7 augustus 2020 en is in eerste instantie vijf dagen per week open, doorlopend vanaf 12 uur. Maandag en dinsdag zijn de sluitdagen.

Bron: Misset Horeca


Reactie plaatsen