Een ware culinaire beleving: Four Hands Diner met François Geurds
31 augustus 2020 

Een ware culinaire beleving: Four Hands Diner met François Geurds

‘Four’treffelijke culinaire beleving tijdens Four Hands Diner van François Geurds & Djailany van de Laarschot.

Ruim 200 kilo passie, en minstens zoveel lef en creativiteit. Een veelbelovende aankondiging van een bijzondere avond. En een belofte die onze verwachtingen zelfs heeft overtroffen. Tweesterrenchef François Geurds en upcoming chef Djailany van de Laarschot sloegen op zondag 23 augustus de handen ineen in FG Restaurant Rotterdam. Sterrenrestaurants mocht hierbij aanwezig zijn.

Deze vakmannen hebben elkaar helemaal gevonden. De één half Arubaans, de ander half Moluks. Een spicy twist kenmerkt beide keukens. Een prachtige fusie van smaken, en gerechten die onze smaakpapillen keer op keer verrassen. Niet alleen de smaak, maar ook de bijzondere contrasten tussen warm en koud en verschillende verrassingselementen geven de amuses en gerechten zoveel detail en diepgang. We kunnen nauwelijks navertellen wat ons deze avond is overkomen. De slow cooked rendang van Djailany van Laarschot was slechts één van de voltreffers in de mond. 

En dan hebben we nog niet eens gesproken over de geheel eigen stijl van tweesterrenchef François Geurds. Op het menu staan de gerechten beschreven, maar wat er vervolgens geserveerd wordt, is zoveel meer. Een beleving waarin alle smaken één voor één naar voren komen en zorgen voor de meest bijzondere gastronomische ervaring.

Tekst gaat verder onder foto’s

Perfectie
Het professionele en vriendelijke personeel verwelkomt ons op het mooie terras van het FG Restaurant. Een heerlijk aperitief wordt geserveerd om de avond mee te beginnen, gevolgd door een parade van prachtige amuses. Zo worden we meegenomen in de beleving van het Four Hands Diner. Overal is goed over nagedacht, niets is zomaar. Ook de presentatie heeft veel aandacht gekregen. Geen gerecht verlaat de keuken zonder dat de chefs er hun goedkeuring aan hebben gegeven. Perfectie staat voorop. Met de focus op detail, smaak en beleving creëren François en Djailany de perfecte avond en culinaire beleving voor hun gasten. 

Onder de indruk van de waanzinnige prestatie van deze topchefs en hun teams eindigen de gasten de avond met koffie, thee en keuze uit een groot assortiment uit de eigen patisserie van Francois Geurds. Vol lof verlaten we het restaurant. Een avond en ervaring om nog lang over na te praten en nooit te vergeten. 

Er volgt later dit jaar nog een tweede editie van het Four Hands Diner in Nastrium, het restaurant van Djailany van de Laarschot in Helmond.

Verslag: Vénise Bruins
Foto’s: Vera Keizers

Reactie plaatsen