Jeroen Achtien: culinair dagboek van een uniek talent
25 augustus 2021 

Jeroen Achtien: culinair dagboek van een uniek talent

‘Dit is geen kookboek. Het is een culinair dagboek van een uniek talent: de Nederlandse chef Jeroen Achtien bij Sens Restaurant** Vitznau, Zwitserland.’

In alle stilte heeft de jonge chefkok afgelopen februari zijn tweede Michelinster ontvangen. Een mega prestatie van de nuchtere Nederlands Friese chefkok. 

In 2018 is Jeroen als Executive Chef terecht gekomen bij restaurant Sens in Vitznau in Zwitserland. Sens is gevestigd in Hotel Vitznauerhof in Luzern. De basis voor zijn indrukwekkende culinaire carrière legde hij in 2009, toen hij succesvol zijn koksopleiding aan het Friesland College in Leeuwarden afrondde. Daarna heeft hij ervaring bij verschillende restaurants opgedaan. Voordat hij in 2018 naar Zwitserland vertrok stond hij acht jaar in de keuken bij Jonnie Boer van restaurant De Librije***.

Het boek is een dagboek van een uniek talent, een verslag van zijn culinaire reis tot nu toe en een inventarisatie van de ervaringen, inspiraties en innovaties die zijn gasten de komende jaren zullen verrassen. Jeroen: ‘Ik heb dit boek samen met food fotograaf Ron Greve gemaakt. Ik had al eerder met hem twee boeken gemaakt voor De Librije. Ron ziet chefs als kunstenaars en dat zie je terug in dit boek welke mede tot stand is gekomen in samenwerking met De Goede & De Stoute, de brouwers van het high end bier Vuurzee. Het boek is een momentopname van mijn leven en legt de basis voor de komende boeken van bijzondere chefs. De fotografie van Ron neemt je mee in de verhalen. Er zijn geen uitgeschreven recepturen in het boek te vinden. Wel zijn er QR codes opgenomen die je rechtstreeks naar het online recept leiden.’

256 pagina’s | Engels | Hardcover | ISBN 9789083121000

Bestellen? Ga naar www.productenvansterrenchefs.nl

Er is weer voldoende voorraad!

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down