Benefietlunch aan de Oosterschelde levert € 5000,00 op voor War Child.
11 augustus 2021 

Benefietlunch aan de Oosterschelde levert € 5000,00 op voor War Child.

Aan de Havendijk in het prachtige Zeeuwse Yerseke vond op 10 augustus jl. een bijzonder culinair evenement plaats. 

Op de terrassen van oesterkwekerij Oesterij kwamen ruim 100 bourgondiërs samen om te genieten van mooie gerechtjes en het prachtig uitzicht over de Oosterschelde. Enkele maanden geleden zijn er honderden flessen Vuurzee champagne bier afgezakt naar de bodem in één van de oesterputten van Oesterij om te rijpen. Vuurzee wordt in Nederland gebrouwen door brouwhuis De Goede & De Stoute. Het champagne bier is gefermenteerd met champagnegist en gebrouwen met de pinot noir druif.

Het goede doel en het goede gevoel
Samen met tweesterrenchef en War Child ambassadeur Edwin Vinke (De Kromme Watergang) en gastheer Jean Dhooge (Oesterij) werden deze middag de flessen Vuurzee weer naar boven gehaald. Voorafgaande hieraan konden de aanwezigen, waaronder topchefs als Wilco Berends (De Nederlanden*), Thijs Meliefste (Meliefste*) en Erik van Loo (Parkheuvel**),  genieten van prachtige gerechtjes van zeevruchten direct uit de Oosterschelde. Deze werden geheel belangeloos verzorgt door de chefs Niels Minkman (Het Oude Gemeentehuis), Niels Dooijeweert (Broederenklooster), Djailany van Laarschot (Nastrium), Danny van Houten (Het Bosch), Valentijn Bergers (The Lemon Tree) en Bart de Gans (Perfri Chocolate & Pastry).

Na afloop konden de gasten hun vooraf gekochte flessen Vuurzee, die maanden op de bodem van de Oosterschelde waren overgeleverd aan de Zeeuwse elementen, mee naar huis nemen.

‘Een prachtig culinair initiatief’, aldus Ernst Suur van War Child Benelux. ‘We danken iedereen die hier vol overgave en belangeloos aan hebben meegewerkt. Met in het bijzonder Edwin Vinke en gastheer en eigenaar van Oesterij Jean Dhooge.’

   

Over War Child
Wereldwijd groeien er miljoenen kinderen en jongeren op in conflictgebieden, met alle gevolgen van dien. Zij leven vaak in angst, zonder bescherming, en volgen soms jarenlang geen onderwijs. War Child biedt kinderen in conflictgebieden in veertien landen psychosociale steun, bescherming en onderwijs. War Child leert hen weer vertrouwen in zichzelf te krijgen en hun heftige ervaringen een plek te geven. Zodat kinderen uitzicht krijgen op een betere toekomst.

 

De nieuwe editie van STRRN Magazine verschijnt 28 augustus!

 

Reactie plaatsen