Nieuwe chef voor restaurant Merlet in Schoorl.
23 december 2023 

Nieuwe chef voor restaurant Merlet in Schoorl.

Restaurant Merlet kondigt met trots de benoeming aan van Marco Helsloot (30 jaar) als de nieuwe Chef de Cuisine, met ingang van 1 februari 2024.
Marco, geboren en getogen in het Noord-Hollandse Volendam, brengt een rijke culinaire ervaring met zich mee. Zijn culinaire reis begon 10 jaar geleden bij Restaurant Merlet, na zijn eerste sterrenervaring bij Duin en Kruidberg. Tot 2019 heeft hij bij Merlet gewerkt en eindigde als sous-chef van Jonathan Zandbergen. Marco Helsloot heeft bijgedragen aan het succes van het restaurant. Daarna heeft Marco zijn horizon verbreed als sous-chef in tweesterrenrestaurants, waaronder het gerenommeerde restaurant “Het Nonnetje” in Harderwijk en “212” in Amsterdam. 

Marco hecht bijzonder veel waarde aan samenwerking in de keuken en gelooft dat het delen van ideeën en creatieve processen leidt tot de meest smaakvolle gerechten. Zijn visie is om een culinaire ervaring te creëren die niet alleen de zintuigen prikkelt maar ook de warmte van gezamenlijke inspanning weerspiegelt. Naast zijn indrukwekkende staat van dienst is Marco ook de trotse winnaar van prestigieuze kookwedstrijden zoals de Gouden Koksmuts, het Zilveren Koksmes, nationaal kampioen jonge koks 2017, en heeft hij de culinaire wedstrijd "Slag op de Schelde" gewonnen.

Als Marco Helsloot de leiding op zich neemt, zal de huidige sous-chef Bas Varga hem bijstaan. Bas Varga heeft, naast vele jaren ervaring bij Merlet, een aantal jaren bij tweesterrenrestaurant Tribeca gewerkt. Samen vormen zij een dynamisch en getalenteerd duo dat vastberaden is om de culinaire traditie van Restaurant Merlet voort te zetten en nieuwe culinaire hoogtepunten te bereiken.

Marco is al druk bezig met het creëren van een waanzinnig nieuw menu, waarin geweldige ingrediënten zoals kreeft, carabinero, paling, wagyu, ree en tarbot de hoofdrol zullen spelen. Er wordt zowel een vast menu als een verrassend vegetarisch menu aangeboden, zodat gasten kunnen genieten van een diverse en hoogstaande culinaire ervaring. Voor de liefhebbers van à la carte dineren blijft deze optie uiteraard ook beschikbaar.

Marco kijkt reikhalzend uit naar zijn nieuwe rol bij Merlet en is vastbesloten om bij te dragen aan een succesvolle voortzetting en start van het jubileumjaar, waarin Restaurant Merlet trots 40 jaar bestaat. De visie en passie van Marco voor koken, gecombineerd met zijn liefde voor samenwerking in de keuken, zullen ongetwijfeld bijdragen aan de voortdurende culinaire excellentie van Merlet.

STRRN Magazine - alles over de culiniare top van Nederland.

Reactie plaatsen