Restaurant The Charles onder leiding van SVH Meesterkok Alain Alders nieuwkomer in de Gault&Millau gids 2024
13 februari 2024 

Restaurant The Charles onder leiding van SVH Meesterkok Alain Alders nieuwkomer in de Gault&Millau gids 2024

Vol trots ontving restaurant The Charles in Nistelrode 14 punten van Gault&Millau, als nieuwkomer een mooie score. Sinds 29 september 2023 heeft restaurant The Charles in Nistelrode haar deuren geopend, als onderdeel van de exclusieve business- en golfclub The Duke Club.

SVH Meesterkok Alain Alders is als F&B Manager verantwoordelijk voor de keuken: ‘We zijn ontzettend trots op deze prestatie, wij willen op een hoogstaand en toch toegankelijke manier onze gasten culinair verwennen.’ 

Gault&Millau schrijft er het volgende over: ‘Met exclusieve faciliteiten voor leden – golf, suites, auditoria en business lounges – ontkom je op deze gedistingeerde locatie niet aan een torenhoge drempel. Het onthaal is eerbiedig, de vakbekwame bediening beleefd en de ambiance en het interieur kreeg recent een make over. Los van dit exclusieve decorum wordt er hier vooral goed gekookt. Die lof mogen we het nieuwe keukenteam onder leiding van Alain Alders toezwaaien. Hij koppelt flagrant frisse mediterrane componenten als venkel, aubergine, paprika-tomatensalsa en basilicum aan à point gegrilde rode mul. Maar ook een nootachtig aards garnituur van eekhoorntjesbrood, gebarbecuede knolselder, quinoa en cashewnoten aan prachtig gegaarde entrecote. En wat te denken van het subtiele samenspel tussen ganache, stroopwafel, bramen en ijs van shisoblad? Meesterschap. Bovendien biedt de geweldige wijnkaart hier, met veel topwijnen, brede ondersteuning op al die Frans klassieke creativiteit. Twee koksmutsen zijn hier op zijn plaats.’

Alain Alders is als F&B Manager verantwoordelijk voor alle horeca binnen The Duke Club. Hij staat chef Jack Blackwell van The Charles bij in het bewaken en het behouden van het concept en de filosofie. Zowel Alain als Jack zijn veel in het restaurant te vinden. Ze verwelkomen gasten en vragen naar speciale wensen. Vanaf dan nemen ze alles uit handen en zorgen ze ervoor dat het hun gasten aan niks ontbreekt. The Charles werkt niet met een kaart, Jack geeft zijn koks alle ruimte om iedere dag uitgebalanceerde menu’s te creëren. Sommelier Luuk Egelmeer en zijn zwarte brigade maken de culinaire beleving helemaal af. En wie geen zin heeft om naar huis te gaan, boekt een van de achttien exclusieve suites in The Duke Suites, inclusief toegang tot de golfbaan en een butler die 24/7 klaarstaat.

The Charles is woensdag tot en met zaterdag geopend van 18.00 tot 01.00 uur en op donderdag en vrijdag van 12.00 tot 16.30 uur. Kijk voor meer informatie en arrangementen op www.thecharles.nl en www.thedukesuites.nl

Over The Duke Club
In het groene natuurgebied De Maashorst, nabij 's-Hertogenbosch, prijkt een statig Engels landhuis. Een business en golfclub voor ondernemers die met de opening van restaurant The Charles ook toegankelijk werd voor niet-leden. De naam The Charles is een verwijzing naar de heer Karel van Eerd, de oprichter van The Duke Club. Hij en zijn vrouw Kitty richtten in 1992 hun eerste golfclub op, onder de naam De Hooge Vorssel. Het paar breidde in de jaren uit van negen naar achttien holes en lieten in 2014 een prachtig nieuw onderkomen bouwen dat in 2017 werd uitgebreid met een suitehotel. 

The Duke Club is een exclusieve businessclub, voor en door ondernemers. Leden hebben het voorrecht gebruik te maken van de accommodatie en de faciliteiten die The Duke Club biedt. Denk aan The Duke Suites en moderne vergaderruimtes, boardrooms en een grote conferentiezaal, een brasserie en restaurant, fitness- en wellnessruimtes en een 18-holes Championship Course.


STRRN Magazine - alles over de culiniare top van Nederland.



Reactie plaatsen