Cas Pikaar, de jonge topchef die onlangs voor het derde jaar op rij een Michelinster ontving, is van plan om opnieuw te beginnen met een nieuw, laagdrempelig concept op een andere locatie.
In 2020, op 23-jarige leeftijd, ontving hij de Young Chef Award van Michelin terwijl hij in de keuken van Doyy in Eindhoven werkte. Na zijn vertrek uit Eindhoven opende hij samen met zijn partner Kelly hun eigen restaurant.
Cas en Kelly willen een nieuw concept realiseren dat een bredere doelgroep aanspreekt. Hoewel Pikaar op 7 oktober 2024 zijn derde Michelinster kreeg, had hij al besloten om het roer om te gooien. Met zijn nieuwe concept wil hij terug naar de basis, zonder poespas. “Topverse tongschar kan met een beetje creativiteit en ambacht net zo lekker zijn als een moot tarbot met kaviaar,” zegt hij in het Brabants Dagblad. “Ik wil niet blijven hangen in het huidige keurslijf. We zijn dankbaar en trots op de afgelopen jaren, die zien we als een generale repetitie. Naarmate je ouder wordt, verandert je visie.”
Linnen van de tafel
Pikaar en Chen zijn momenteel op zoek naar een nieuwe locatie voor hun concept. “Het heeft geen zin om op dezelfde plek het linnen weg te halen en iets nieuws te starten,” stelt de sterrenchef. Wanneer restaurant Pikaar sluit of overgenomen wordt, is nog onbekend. “We blijven voorlopig in Hilvarenbeek doen waar we goed in zijn en willen het op een goede manier afsluiten.”
Bredere doelgroep
Pikaar overweegt al een tijd om een restaurant te openen voor een bredere doelgroep. Het statige pand, waar ze eind 2020 begonnen, staat nu officieel te koop. “We voelen ons hier nog steeds heel goed, maar de toekomst vraagt om iets anders. Mensen moeten de mogelijkheid hebben om te genieten van een avondje uit, maar ook de keuze hebben om snel en betaalbaar een lekkere maaltijd te krijgen.” Is hij niet bang voor het verlies van zijn Michelinster? “Dat is niet het belangrijkste. Soms moet je keuzes maken en je hart volgen.”
Foto: Vera Keizers
STRRN Magazine - alles over de culinaire top van Nederland.