Brand bij sterrenrestaurant ’t Vlasbloemeken
15 oktober 2023 

Brand bij sterrenrestaurant ’t Vlasbloemeken

Bij restaurant ‘t Vlasbloemeken* in Koewacht, Zeeland is vrijdagnacht  brand geweest. Het restaurant is daarom voorlopig gesloten.

Mensen die voor de komende dagen hebben gereserveerd en van wie telefoonnummers of emailadressen bekend zijn, worden geïnformeerd, meldt ‘t Vlasbloemeken op haar Facebookpagina.

De brand heeft het restaurant niet aangetast, meldt gastvrouw Bianca van Bochove, met man en chef-kok Eric eigenaar van ‘t Vlasbloemeken. ,,De brand woedde in een aanbouw annex personeelsruimte. Maar het restaurant kampt wel met rook- en roetschade. Dit weekend blijven we in elk geval dicht.”

Van Bochove durft nog niet te voorspellen of ‘t Vlasbloemeken in de loop van volgende week alweer open is of dat het iets langer duurt voor gasten weer op vertrouwde wijze welkom kunnen worden geheten. ‘Het zal geen maanden duren, maar een datum durf ik nog niet te noemen’

De brand vond zaterdagmorgen plaats rond 5.45 uur. De brandweer rukte vlak daarna uit naar het restaurant in de Nieuwstraat, vlakbij de grens. Bij de brand raakte niemand gewond, maar er ontstond wel veel nevenschade, onder meer door roet.

STRRN Magazine - Alles over de culinaire top van Nederland.
Reactie plaatsen