Tattoos & stories met André Gerrits, restaurant ‘t Amsterdammertje*, Loenen aan de Vecht.
07 december 2023 

Tattoos & stories met André Gerrits, restaurant ‘t Amsterdammertje*, Loenen aan de Vecht.

Uit onze serie ‘Verhalen achter de tattoos van topchefs.'

Rots in de branding
‘Ik kom in mijn wereld zelden mensen tegen die zomaar een plaatje laten zetten. Er zit meestal een bijzonder verhaal achter.

Als je jong bent en een eerste tatoeage laat zetten kom je er later vaak achter dat het eigenlijk een slechte tattoo is. Ik was 18 jaar toen ik mijn eerste tattoo liet zetten, een draak op mijn schouder. Dat zou ik nu niet meer doen, ik had toen nog nauwelijks enige levenservaring. Je moet wel wat in het leven hebben meegemaakt om een goede tattoo te kunnen laten zetten. Een tattoo moet een verhaal hebben.

Het was voor mij wel een drempel om op latere leeftijd mijn eerste zichtbare tatoeage te laten zetten. Ik was ontzettend bang voor de reacties, je weet tenslotte niet wat de gasten ervan zullen vinden. Maar toen mijn vader overleed wilde ik er een laten zetten op een plek zodat ik hem altijd kon zien. Ik heb er lang over nagedacht en zelfs nog met hem besproken. Mijn vader was voor mij de rots in de branding. Ik heb onze beide vingerafdrukken en sterrenbeelden laten tatoeëren. Mijn vader was accountant, vandaar de rekenmachine en aktetas. Ook zijn geboorte- en sterfjaar heb ik laten tatoeëren. Zonder hem hadden we nooit een gezond bedrijf gehad, laat staan een Michelinster.

Toen ik merkte dat de mensen normaal reageerden op mijn tatoeages ben ik gaan doen wat ik altijd al wilde doen en heb ik de rest van de tatoeages in de loop van de jaren erbij laten zetten. Iedere tattoo op mijn arm heeft voor mij een betekenis, 13 is mijn geluksgetal, ik ben op de 13e jarig en voetbalde altijd met nummer 13. De S en de J staan voor de namen van mijn zoons. En natuurlijk tattoos waarmee ik mijn passie voor ons vak wil uitdrukken. Ik zou nog wel eens een tattoo op de klassieke manier willen laten zetten zoals ze dat in Japan doen. Een eeuwenoude maar wel erg pijnlijke manier van tatoeëren.’

Foto’s: Vera Keizers
Uit STRRN Magazine #17 - Tattoos & stories


Lees ook:
Tattoos & stories met Nelson Tanate, De Librije***, Zwolle,
Tattoos & stories met Ollie Schuiling, Kasteel Heemstede*, Houten.
Tattoos & stories met Tristan de Boer, The White Room*, Amsterdam.


STRRN Magazine - alles over de culinaire top van Nederland.

Inter ScaldesCheck onze abonnementen

Reactie plaatsen