Tattoos & stories met Ollie Schuiling. Verhalen achter de tattoos van topchefs.
15 november 2023 

Tattoos & stories met Ollie Schuiling. Verhalen achter de tattoos van topchefs.

Ollie Schuiling
Restaurant Kasteel Heemstede*, Houten.

Bacchus
‘Eigenlijk wilde ik al heel jong er eentje laten zetten. Mijn ouders hadden niets met tattoos. Nu zijn ze er een beetje aan gewend. Vroeger werden tattoos geassocieerd met zeelieden, bendes, criminelen en met mensen uit de lagere milieus. Dat is in deze tijd absoluut niet meer het geval. Ik zie hier regelmatig chirurgen, doktoren, advocaten, professoren of zakenmensen met tattoos aan tafel schuiven.


Het is daarom pas zes jaar geleden dat ik ben begonnen met het laten zetten van mijn tatoeages. Ik heb er lang over nagedacht want ze gaan natuurlijk nooit meer weg. Ook heb ik mij afgevraagd of de tattoos een betekenis zou moeten hebben, maar voor mij hoeft dat niet echt. Ik vind de stijl en of ze echt bij mij passen het belangrijkste. De black & grey stijl vind ik het mooist.


Koken past natuurlijk erg goed bij mij. Dus heb ik inmiddels al veel van mijn favoriete producten, die ik graag in de keuken gebruik, laten zetten op mijn rechterarm. Van doperwten tot steranijs, langoustine, coquilles, kreeft tot een Bresse kip, een varken en tal van kruiden. Maar ook een prachtige afbeelding van Bacchus, de Griekse god van wijn en plezier. 


Ik ga altijd naar de bekende tatoeëerder Herco uit Olst. Samen met Henk Schiffmacher behoorde hij tot de besten van Nederland. Op advies van Herco laat ik mij door zijn dochter Sally Roelofs tatoeëren, haar stijl past beter bij mij. De komende jaren gaan we aan de slag met mijn linkerbeen. Wat het gaat worden weet ik nog niet, misschien iets met Zwitserland of Duitsland, waar ik jaren heb gewerkt. Ik laat mij door Sally adviseren, zij is de specialist. Tenslotte hoeven ze mij ook niet te vertellen hoe ik moet koken.’

Foto: Vera Keizers
Uit STRRN Magazine #17 - Tattoos & storiesReactie plaatsen