Tattoos & stories met Nelson Tanate, De Librije*** Zwolle.
30 november 2023 

Tattoos & stories met Nelson Tanate, De Librije*** Zwolle.

Uit onze serie ‘Verhalen achter de tattoos van topchefs.

Sieraad

'Ik ben half Moluks, mijn moeder is Nederlandse en de ouders van mijn vader komen van de Molukken. Zelf is hij in Nederland geboren. De drie kruisen om mijn arm staan voor het teken dat mijn oma gebruikte in de keuken op haar potten en pannen als herkenningsteken die van haar waren. De Molukse cultuur is voor mij een echte inspiratiebron, hoewel het in die cultuur niet heel gebruikelijk is dat mannen koken. Gastvrijheid staat bij ons bovenaan, iedere gelegenheid wordt gevierd met goed eten en drinken.

Het is nu zo’n veertien jaar geleden dat ik mijn eerste tattoo door mijn broer Ruben op mijn rug heb laten zetten, een Polynesische schildpad. Deze schildpadden staan symbool voor gezondheid, vruchtbaarheid, een lang leven, vrede en rust.

De T is van mijn achternaam Tanate, de vijf strepen symboliseren mijn vader en mijn vier broers. Van mijn familie woont alleen nog een oom van mij op de Molukken.

Mijn vriendin en ik vinden tattoos mooier dan bijvoorbeeld een sieraad. Ik hou niet zo van ringen, armbanden of kettinkjes. Met ons werk is dat ook niet handig. We hebben daarom allebei op dezelfde plek een datum gezet die voor ons erg belangrijk is: IIMMXII ofwel 1 januari 2012 de dag dat we een relatie kregen.

Ik heb geen planning wat betreft het zetten van meerdere tattoos. Ik ben echt van het moment, als ik iets moois zie dan wil ik het hebben en het dan ook direct laten zetten. Wel moet er een verhaal achter zitten.’

Nelson Tanate
Restaurant De Librije***, Zwolle.Over Nelson Tanate
De in Wierden geboren Nelson (32) begon in de horeca met bijbaantje in de bediening bij een brasserie. Dat wereldje beviel hem wel en hij besloot de horecaopleiding aan het ROC in Almelo te gaan volgen. Als stagiaire kwam hij uiteindelijk bij De Librije terecht en is hier nooit meer weggegaan. Nu, 12 jaar later, is Nelson de rechterhand in de keuken van Jonnie Boer.  

Foto’s: Vera Keizers
Uit STRRN Magazine #17 - Tattoos & stories

Gerelateerd:
Tattoos & stories met Ollie Schuiling, Kasteel Heemstede, Houten.
Tattoos & stories met Tristan de Boer, The White Room* Amsterdam.

STRRN Magazine - alles over de culinaire top van Nederland.

Inter ScaldesOnze abonnementen

Reactie plaatsen