Tattoos & stories met Jonnie, Thérèse, Jimmie & Isabelle Boer, De Librije*** Zwolle.
27 december 2023 

Tattoos & stories met Jonnie, Thérèse, Jimmie & Isabelle Boer, De Librije*** Zwolle.

Uit onze serie ‘Verhalen achter de tattoos van topchefs.'

Boerenzwaluwtjes
Isabelle Boer: ‘We hadden het er best wel vaak over gehad om ooit een keer een familie tattoo te laten zetten. Vijf jaar geleden hebben we papa dit op vaderdag cadeau gegeven. Mijn broer Jimmie kwam met het idee om onze tattoos te baseren op de Three Little Birds, naar het gelijknamige lied van Bob Marley met zijn positieve en hoopvolle boodschap van "Don't worry about a thing, 'cause every little thing gonna be all right". Voor de vogels hebben we gekozen voor de Boerenzwaluwen. Op de oude locatie van De Librije in Zwolle zat een nest met Boerenzwaluwen, zij staan erom bekend dat ze iedere zomer weer terugkeren naar hetzelfde nest. De drie kleine vogels staan ook symbool voor vrijheid, omdat vogels vaak worden geassocieerd met het idee van vliegen en loskomen van je beperkingen.

Onze tattoos zijn niet allemaal hetzelfde, papa heeft drie zittende boerenzwaluwen op het logo van Harley Davidson - zijn favoriete speeltje - laten zetten die staan voor mama, mijn broer en mijzelf.

Mijn broer heeft twee boerenzwaluwen op een koksmes laten zetten en mama op een druiventros. Bij mij zitten ze beiden op een tak, de derde boerenzwaluw in onze tattoos vliegt boven de andere twee en verwijst naar papa die altijd over ons waakt. Mooi toch?

De boerenzwaluw
Boerenzwaluwen staan symboliek voor vrijheid, geluk, wedergeboorte en hoop omdat hun komst vaak wordt geassocieerd met het begin van de lente en het einde van de winter. Maar ook om hun bouwkundige vaardigheden. Ze maken namelijk hun nestjes van modder en stro onder dakranden, op balken of in schuren. Hierdoor kunnen ze ook geassocieerd worden met vakkundigheid, creativiteit en hard werken.


Foto’s: Vera Keizers

Uit STRRN Magazine #17 - Tattoos & stories

Lees ook:
Tattoos & stories met André Gerrits, ‘t Amsterdammertje*, Loenen aan de Vecht.

Tattoos & stories met Nelson Tanate, De Librije***, Zwolle,

Tattoos & stories met Ollie Schuiling, Kasteel Heemstede*, Houten.

Tattoos & stories met Tristan de Boer, The White Room*, Amsterdam. 


STRRN Magazine - alles over de culinaire top van Nederland.


Reactie plaatsen