Topchef Syrco Bakker opent restaurant Syrco BASÈ op Bali
11 december 2023 

Topchef Syrco Bakker opent restaurant Syrco BASÈ op Bali

Topchef Syrco Bakker heeft onlangs zijn nieuwste restaurant, Syrco BASÈ, geopend op het betoverende Bali.

Gevestigd in het centrum van Ubud, herrijst een nieuw Balinees geïnspireerd gebouw met twee verdiepingen, voorzien van een restaurant, een chef's table voor veertien personen en een bar, waar Bakkers 'van boer tot bord'-filosofie haar waarde behoudt.
Op slechts 25-jarige leeftijd werd Bakker de rechterhand en souschef van Sergio Herman in het driesterrenrestaurant Oud-Sluis. In 2010 waagde hij de sprong om als chef-kok te werken bij restaurant Pure C in Cadzand, wat resulteerde in het behalen van twee Michelinsterren. In 2022 werd hij door Gault & Millau zelfs uitgeroepen tot chef van het jaar.

Hoewel het op het eerste gezicht wellicht verrassend lijkt om van Zeeland naar Bali te verhuizen, heeft Bakker hier zijn wortels liggen, gezien zijn grootouders afkomstig zijn uit Indonesië. Zijn affiniteit met het land en de keuken vormen de basis van de visie voor zijn nieuwe restaurant op Bali: "Lokaal, natuurlijk, duurzaam, transparant en traceerbaar zijn de sleutelwoorden voor de culinaire beleving die ik mijn gasten voorschotel."

Boer tot bord
Ook op Bali blijft Bakker trouw aan zijn 'van boer tot bord'-filosofie, wat inhoudt dat hij samenwerkt met lokale boeren, vissers en producenten, en personeel betrekt uit de lokale gemeenschappen. Het menu wordt uiteraard beïnvloed door de seizoenen.

Syrco BASÈ vindt zijn wortels in de essentie van Indonesische en bredere Aziatische culinaire tradities. Dineren in dit nieuwe restaurant moet een symfonie van smaken en sensaties zijn, waarbij alle zintuigen worden geprikkeld om gasten onder te dompelen in de levendigheid van de regio en hun culinaire kennis en ervaringen te verbreden.

Syrco BASÈ Ku
Het restaurant strekt zich uit over twee verdiepingen, waar op de tweede verdieping ook de intieme diner ervaring van Syrco BASÈ Ku te vinden is. Hier biedt Bakker een culinaire ontdekkingsreis voor slechts veertien gasten, waarin gedurende drie uur de smaken van de regio en het seizoen verkend en overstegen worden.

Op dezelfde verdieping bevindt zich het kloppende hart van de zaak: de grote bar met plaats voor twintig gasten. Hier vormen getalenteerde mixologen en chefs een harmonieus samenspel van mixologie en gastronomie, waar gasten worden verwend met verfijnde cocktails en culinaire hoogstandjes.


Reactie plaatsen