Onlangs heeft het Maastrichtse sterrenrestaurant Beluga Loves You* van Servais & Stephanie Tielman zich aangesloten bij Euro-Toques Nederland.
‘Bij Beluga Loves You* streven we altijd naar het allerbeste voor onze gasten. Het liefst gebruiken we daarbij zoveel mogelijk lokale producten. Er is namelijk zoveel moois in de buurt te vinden, als je maar goed om je heen kijkt. Het is een prachtige uitdaging om door middel van gerechten te laten zien, dat we trots mogen zijn op hetgeen onze regio allemaal te bieden heeft. Die constante zoektocht naar eenvoud maakt mijn vak zo fantastisch’, aldus Servais.
Het verhaal van Beluga Loves You*
‘Bij Beluga Loves You hechten we veel waarde aan de herkomst van onze ingrediënten. Herkomst is bij Beluga Loves You een rode draad door onze gerechten. Onze gerechten hebben altijd een frisse toon, met een hoofdbestanddeel van hoge kwaliteit. Onze garnituren zijn altijd onderdanig aan het hoofdbestanddeel.’ Om te garanderen dat de ingrediënten worden gewonnen met respect voor de natuur, reist Servais een aantal keer per jaar af naar zijn leveranciers. Tijdens deze reizen bekijkt hij hoe de leverancier omgaat met onze producten en of ze worden behandeld met respect voor de natuur.
Euro-Toques Nederland
Euro-Toques Nederland is een vereniging van restaurants en daaraan gelieerde onderwijsinstellingen die voorstander zijn van gezonde, ambachtelijk bereide voeding met natuurzuivere producten van goede kwaliteit. Euro-Toques Nederland is aangesloten bij Euro-Toques Internationaal (opgericht door Paul Bocuse*** en Pierre Romeyer***) en heeft als enige restaurantorganisatie in Nederland een zetel in het European Food Forum. De leden staan voor diversiteit van producten die gevarieerd smaken en behoud van culinaire tradities. Om milieubelastende foodmiles te beperken werken zij graag met seizoens- en streekproducten. Hiermee ondersteunen zij tevens plaatselijke producenten. Euro-Toques Nederland restaurants zijn zich bewust van onnodige voedselverspilling en zullen dat dan ook zoveel mogelijk tegengaan. Zij gaan duurzaam om met energie en staan voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. De eerlijke keuken van Euro-Toques leden is voor de consument een waarborg van kwaliteit!
Programma Euro-Toques Nederland & International tijdens horecavakbeurs BBB Maastricht 2024
Zondag 6 oktober 14.00 - 16.30 uur
Tijdens de exclusieve Folie Culinaire Preview Day zullen de Partners van Euro-Toques je inspireren met producten en diensten van het hoogste culinaire niveau. Ontmoet (internationale) sterrenchefs en bezoek kook- en productdemonstraties. Folie Culinaire biedt een compleet overzicht van (non)food, wijn en overige producten en services uit het hogere segment. Aan de Chef’s Table kunt u genieten van unieke gerechten en bijpassende wijnen van sterren chefs Jozua Jaring – Ratatouille Food & Wine * Haarlem en Servais Tielman – Beluga Loves You * Maastricht ( beide lid van Euro-Toques) gepresenteerd door Dennis van Veen.
Maandag 7 oktober 10.00 – 17.00 uur
Om 10:00 uur gaat de Kameraod Brouwers Beer & Food Battle 2024 by Euro-Toques Nederland van start in de Battle Area van de BBB. Tijdens deze wedstrijd maken de deelnemers een drie-gangen menu met eigen streek- en seizoensproducten die Euro-Toqueswaardig zijn en presenteren dit menu aan de jury. Alle producten dienen ter plekke ambachtelijk bereid te worden. De chef brengt zijn maître mee om het publiek en de jury te vertellen over de samenstelling van het gerecht en de pairing met het bier en waarom dit in zijn ogen de beste combinatie is. De deelnemers krijgen ruim van tevoren een bierpakket aangeleverd door Kameraod Brouwers. Zij moeten tenminste één van deze bieren inzetten om een mooie bier-spijs combinatie te bereiden. Vanzelfsprekend mogen er meer bieren ingezet worden van Kameraod Brouwers. De uitreiking van deze wedstrijd zal rond 17.00 uur plaatsvinden.
Dinsdag 8 oktober 10.00 - 18.00 uur
Ook nu bezoek je de Euro-Toques Nederland Partners op de Folie Culinaire. Tevens zal er een board-meeting plaatsvinden van Euro-Toques International. Bestuur van een groot aantal aangesloten landen als Italië, Frankrijk, Duitsland, België, Roemenië etc. zullen aanwezig zijn voor deze belangrijke bijeenkomst en na de lunch de beursvloer betreden.
Woensdag 9 oktober 11.00 - 17.00 uur
Bezoek het Euro-Toques Nederland Partner Paviljoen en de aanwezige Partners op de Folie Culinaire. In de demokeuken van Culinaire Saisonnier zal vanaf 11.00 uur om de PALUX Innovation Award International 2024 gestreden worden door maar liefst acht Euro-Toques International chefs uit o.a. België, Duitsland, Roemenië en Nederland. Jonge talenten presenteren een signature gerecht met Euro-Toques waardige producten. Deze producten voldoen aan de kernwaarden van Euro-Toques: (H)eerlijke producten van hoge kwaliteit uit de streek en volgens de seizoenen. De gerechten worden ter plaatse bereid in de demokeuken van Culinaire Saisonnier. Tijdens de demonstratie vertellen de deelnemers over hun signature gerecht, de gebruikte technieken en producten. Ze vertellen waar hun restaurant voor staat in samenspraak met moderator Ramona van Zweden. Na de prijsuitreiking door de Internationale jury zal de traditionele afsluitende Bier & Bitterballen Party plaatsvinden.
Hoofdfoto: Vera Keizers
STRRN Magazine alles over de culinaire top van Nederland.