Breaking: Topchef Syrco Bakker vertrekt bij Pure C
02 december 2022 

Breaking: Topchef Syrco Bakker vertrekt bij Pure C

Na drie jaar Oud Sluis*** en meer dan twaalf jaar aan het roer van Pure C** te hebben gestaan, verbreedt chef-kok Syrco Bakker zijn horizon en neemt in het voorjaar van 2023 afscheid van Sergio Herman Group.

Syrco Bakker legde de basis van wat Pure C** nu is. Zijn hele team en ook Sergio Herman Group zullen zijn inspirerende leiderschap, hartelijke persoonlijkheid en professionele benadering van zijn job missen.
 

~ Sergio ~ 

“Met het diepste gevoel van respect, bewondering en waardering wens ik Syrco in alle oprechtheid niets dan het beste voor zijn toekomst. Om zo’n talent zoveel jaren vast te houden in deze snel veranderende wereld is uniek en bewonderenswaardig. We zijn er allemaal van overtuigd dat zijn culinaire pad succesvol zal zijn. De toekomst en identiteit van Pure C zal in de handen van het operationele team en in nauwe samenwerking met diverse talenten uit Sergio Herman Group worden vormgegeven.” -


~ Syrco ~

“Dankbaarheid en trots voeren de boventoon als ik denk aan de 15 jaar die ik met Sergio Herman heb mogen samenwerken. Ik heb me optimaal kunnen ontwikkelen en rijpen in vruchtbare grond. Nu ben ik klaar om mijn eigen verhaal te schrijven. Na het behalen van twee Michelinsterren, een 18/20 Gault&Millau en de titel Chef van het Jaar 2022 liggen mijn volgende uitdagingen in het ondernemerschap en het waarmaken van nieuwe ambities.”

In de komende maanden zal de nieuwe filosofie van Pure C** gefinetuned worden. De fine-dining toekomst van Pure C ** blijft onder leiding van Sergio Herman verzekerd en blijft dicht bij de Zeeuwse roots waarmee het restaurant zijn reputatie heeft verdiend. Met een solide en professioneel team aan de basis, zijn er al plannen om de verandering te cultiveren. Sergio Herman Group en Strandhotel zijn vastbesloten om de status als House of Inspiration van Pure C** te behouden! 

Zoals het een talentenorganisatie betaamt, vindt de groep dat de vacante functie moet worden ingevuld door iemand die binnen het team van Sergio Herman heeft gewerkt. Met de aankondiging van Jeffrey Laarberg stelt Sergio Herman Group de nieuwe chef voor restaurant Pure C** voor. Voordat Jeffrey kennismaakte met de gebruiken van Pure C** werkte hij bij restaurant Le Pristine* in Antwerpen en volgde een gedegen opleiding ruim elf jaar in restaurant Inter Scaldes***, waar hij zich opwerkte tot Chef de Cuisine.

Zowel Syrco als Jeffrey werken al enkele maanden samen om deze overgang te begeleiden met het grootste respect voor de Pure C** gast.

Over Sergio Herman Group
Sergio Herman is de sterke en gepassioneerde kracht achter Sergio Herman Group, één van Europa’s meest creatieve, unieke en professionele restaurant organisaties. De Nederlandse chef en ondernemer staat bekend om zijn ongeëvenaarde drang om te creëren, zijn onmiskenbare gevoel voor esthetiek en stijl en zijn liefde voor Zeeuwse producten. De afgelopen drie decennia stond het professionele leven van Sergio Herman volledig in het teken van het leren en conditioneren van het horeca ambacht van het ontwikkelen van unieke concepten in het gastronomische landschap van Nederland en België. In 2013 sloot hij de deuren van zijn restaurant Oud Sluis***, ooit door vader en leermeester Ronnie Herman op de kaart gezet als beste mosselrestaurant uit de regio. Daarna door Sergio naar de absolute top gebracht, alwaar hij 3 Michelin sterren ontving en 20/20 punten van Gault Millau. De wens om internationaal te ondernemen heeft een aantal jaar geleden geresulteerd in de formatie van Sergio Herman Group. Onder leiding van CEO John Jansen en een ambitieus team van experts worden nieuwe gastronomische concepten ontwikkeld en de bestaande merken verfijnd. De huidige culinaire merken uit het portfolio van Sergio Herman Group, vertegenwoordigen hospitality concepten van fast-casual tot fine-dining ervaringen, waarvan enkele beschikbaar zijn voor franchise- of licentieovereenkomsten.

Lees ook: Zand, zee & Syrco  

Foto's @Vera Keizers

STRRN Magazine - alles over de culiniare top van Nederland

Koming van CadzandAbonnement of los?

Reactie plaatsen