Chef-kok Thijs Meliefste kookt op grootste dancefestival ter wereld: Tomorrowland
24 juni 2024 

Chef-kok Thijs Meliefste kookt op grootste dancefestival ter wereld: Tomorrowland

Een sprookje. Zo noemen bezoekers het dancefestival Tomorrowland. Ruim 400.000 bezoekers feesten in de maand juli in een speciaal gebouwde stad die in weinig manieren op het normale leven lijkt. Die mensen moeten ook eten. En een deel van die bezoekers willen eten op niveau. Daarom gaat chef-kok Thijs Meliefste uit Wolphaartsdijk een restaurant runnen op het festival: ‘Er waren 6.000 kaarten voor het restaurant te koop. Die waren binnen achttien minuten uitverkocht. Er is enorm veel vraag naar.’

Tomorrowland is het grootste dancefestival ter wereld en wordt gehouden in Boom, onder Antwerpen. Ieder jaar heeft het festival een thema. Dit jaar is dat 'life'. Volgens Meliefste is het niet te missen: 'Dit is echt een ander niveau dan andere festivals. Ze doen zoveel aan de aankleding. Iedere plantenbak, vuilnisbak of ieder bord is aangepast aan het thema. Daar kan geen enkel festival aan tippen. De lat ligt er zo hoog.'

Bijzondere ervaring
Dat zorgt er ook voor dat Meliefste het in de maand voor het festival extra druk heeft: "Schetsen, nadenken, aanpassen, proeven. We werken er echt hard aan om het goed te maken. Mensen zoeken echt een rustmoment op zo'n festival waar ze de hele dag feesten. Even goed eten en rustig zitten. En we maken ook bijzondere dingen mee. We hebben iedere dag wel een huwelijksaanzoek bijvoorbeeld. Veel mensen eten ook voor de eerste keer op dit niveau en dan willen we het ook bijzonder maken."

Meliefste is zelf ook liefhebber van dancemuziek en ging in het verleden al verschillende keren als bezoeker naar Tomorrowland. "Ik probeer het nu ook te combineren. Ik ga zeker een paar rondjes over het terrein lopen en na afloop van het service nog een stukje lopen. Zelf hoef ik ook niet de hele dag in de keuken te staan. Dat gaat ook niet als er 6.000 bezoekers komen.

'Leven begint voor mij bij water'
Die bezoekers krijgen bij Meliefste sowieso een bijzondere ervaring die past bij het thema van dit jaar. ‘Ik mag grotendeels vrij nadenken. Leven begint voor mij bij water, dus daar wil ik iets mee doen. Of dat gaat lukken weet ik nog niet. Want het is heel moeilijk om daar de juiste balans in te vinden. Dat maakt het ook wel weer mooi en bijzonder om dit te mogen doen.’

Meliefste gaat er vanuit dat dit jaar niet de laatste keer zal zijn: "We willen dit echt wel uitbouwen in de toekomst. In mijn eigen restaurant wil ik dat het iedere dag een beetje beter is. Dat willen we op Tomorrowland ook bereiken. Dus dat we dit voor de komende jaren en ook voor de festivals in het buitenland gaan ontwikkelen en neerzetten." Meliefste vormt met drie andere topkoks een culinaire denktank over het voedsel op het dancefestival. Opvallend is dat drie van de vier chefs Zeeuwse roots hebben. Naast Thijs Meliefste zijn dat Roger van Damme (opgegroeid in Sluis), Nick Bril (geboren in Breskens) en de Belg Marcello Ballardin.

Uitverkocht
Tomorrowland vindt plaats op 19, 20, 21, 26, 27 en 28 juli. Kaarten voor het festival zijn uitverkocht.

Bron: Omroep Zeeland

STRRN Magazine alles over de culinaire top van Nederland.




Reactie plaatsen