Nieuwe Chef de Cuisine bij Restaurant Latour* in Noordwijk.
17 juni 2024 

Nieuwe Chef de Cuisine bij Restaurant Latour* in Noordwijk.

Kenny Friederichs benoemd tot chef Latour - een nieuw gastronomisch hoofdstuk.

Met veel genoegen kondigt Latour de benoeming aan van Kenny Friederichs als de nieuwe Chef de Cuisine van Restaurant Latour in Noordwijk. Kenny, die promoveerde in februari 2024 tot Junior Chef, heeft zich bewezen als een innovatieve jonge chef. Hij volgt hiermee Chef Marcel van Lier op die van zijn pensioen gaat genieten.

Chef de Cuisine
Stan Kerckhoffs, Restaurant Manager van Latour, vertelt: “We zijn verheugd om Kenny Friederichs te zien doorgroeien naar Chef de Cuisine. In zijn nieuwe rol zal Kenny een impuls geven aan de keuken van Latour en op geheel eigen wijze de gastronomische traditie voortzetten die Marcel heeft opgebouwd.” Al meer dan een jaar werkt Kenny samen met Robert Kranenborg aan zijn culinaire creativiteit en deze samenwerking zal in de komende periode verder uitgebouwd worden. Kenny heeft een stijl ontwikkeld waarbij hij kookt met lichtere smaken en gerechten die geïnspireerd zijn op het zilte van de zee. Dit sluit perfect aan bij het prachtige uitzicht waar de gasten van kunnen genieten tijdens hun bezoek aan het restaurant. Stephan Stokkermans, Managing Director van Grand Hotel Huis ter Duin, sluit af: “We willen Marcel van Lier bedanken voor zijn buitengewone bijdrage aan Latour. We kijken uit naar de innovatieve en verfijnde keuken van Kenny Friederichs en hebben er alle vertrouwen in dat hij het erfgoed van Latour met succes zal voortzetten.”

Afscheid
Na bijna 25 jaar van passie en toewijding als Chef in Latour in Noordwijk, heeft Marcel van Lier besloten zijn carrière te beëindigen en van zijn welverdiende pensioen te genieten. De familie Noorlander en het team van Latour danken Marcel voor zijn jarenlange inzet en creativiteit die het restaurant tot gastronomische hoogtes hebben gebracht. Met zijn vertrek op zaterdag 27 juli 2024, sluit Marcel een belangrijk hoofdstuk af in de geschiedenis van Latour.

Over Restaurant Latour
Sinds 2005 is Restaurant Latour onafgebroken de trotse bezitter van een Michelinster. Met 16/20 in de Gault Millau en een vermelding in de Lekker top 100 is Latour een gerenommeerd restaurant aan de Nederlandse kust. Onder leiding van Chef Kenny Friederichs en Restaurant Manager – Sommelier SVH Meestergastheer Stan Kerckhoffs serveren zij eigentijdse gerechten geïnspireerd door de regio. Gedreven door hun liefde voor het vak, streven zij voortdurend naar de ultieme beleving in service, gerechten en wijnen. Restaurant Latour biedt gastronomie met het oog op detail met een adembenemend uitzicht op de kust van Noordwijk.

STRRN Magazine alles over de culinaire top van Nederland.

Bekijk hier de inhoud

Reactie plaatsen