Sterrenchef Nick Bril rijdt eigen stagiair aan en legt positieve alcoholtest af
09 januari 2024 

Sterrenchef Nick Bril rijdt eigen stagiair aan en legt positieve alcoholtest af

Op een parkeerplaats van het Antwerpse sterrenrestaurant The Jane** is maandagochtend tussen 6.00 uur en 7.00 uur een man aangereden door sterrenchef Nick Bril.

De man is is een Britse stagiair van het restaurant waarvan de Nederlandse chef-kok Nick Bril de eigenaar is. Het slachtoffer is maandagochtend met spoed geopereerd. Zijn toestand is kritiek. De chefkok was volgens het Openbaar Ministerie onder invloed van alcohol. Volgens de raadsman van Nick Bril is hij nog niet in staat een verklaring af te leggen, hij is in shock.

Persoonlijk drama
‘Zijn team is heilig voor hem. Als er iets met zijn mensen gebeurt, dan is dat voor hem zowel een persoonlijk als een collectief drama, aldus de raadsman. De precieze omstandigheden worden nog onderzocht, maar voorlopig gaat men uit van een tragisch ongeval. Verder onderzoek moet uitwijzen onder wat voor omstandigheden de aanrijding plaatsvond, aldus de advocaat. Het slachtoffer was sinds een paar weken als stagiair werkzaam bij The Jane.

The Jane werd in 2014 geopend door chefs Nick Bril en Sergio Herman, die elkaar kenden van Hermans restaurant Oud Sluis. In 2021 stapte Herman uit The Jane en werd Bril volledig eigenaar. Het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant is populair onder Nederlanders. 

STRRN Magazine - alles over de culinaire top van Nederland.

Reactie plaatsen