Voormalig sterrenrestaurant en suitehotel Posthoorn verkocht.
13 december 2023 

Voormalig sterrenrestaurant en suitehotel Posthoorn verkocht.

Na 20 prachtige jaren kondigt eigenaar Marc Boeljon met gemengde gevoelens de verkoop van Suitehotel Restaurant Posthoorn aan. 

Het bekende fine dining restaurant, dat ruim een decennium een Michelinster heeft gedragen en nog steeds opereert in de Nederlandse culinaire top, zal sluiten. Hiermee komt er een einde aan een bijzonder gastronomisch tijdperk in Monnickendam.

EINDE VAN EEN TIJDPERK
In 2024 is het 20 jaar geleden dat eigenaar Marc Boeljon Suitehotel Restaurant Posthoorn startte. Met trots kijkt hij terug op de successen van de afgelopen twee decennia. Na het eerste jaar ontvingen ze een Bib Gourmand van Guide Michelin, waren ze genomineerd voor het beste hotelconcept van Nederland, stonden ze in de top 25 van meest bijzondere restaurants, en waren ze langdurig opgenomen in de top100 van het magazine Lekker. Van 2008 tot 2022 heeft de Posthoorn een Michelinster behouden. Naast het restaurant is ook het boutiquehotel geliefd tot ver over de Nederlandse grenzen. Marc vertelt: "Het blijft bijzonder dat vaste gasten regelmatig vanuit heel Europa naar ons toe reizen om te genieten van wijn, spijs en ons bijzondere hotel”. Aan die bijzondere combinatie komt nu een einde.

NIEUWE UITDAGINGEN 
De verkoop gaat gepaard met gemengde gevoelens. Marc ontving regelmatig aanbiedingen voor uitdagingen van Ameland tot Madagaskar en van Bonaire tot Limburg. Hoewel hij deze aanbiedingen altijd moest afwijzen, groeide het gevoel dat hij, als hij nog een keer een nieuwe uitdaging wilde aangaan, de stap op tijd moest maken. Marc zegt hierover: “Afstand doen is altijd lastig, helemaal als het toch je kindje is dat je vanaf niets hebt ontwikkeld. Maar er komt een moment dat je iets moet loslaten om een volgende stap te kunnen zetten. "Die tijd is nu gekomen en ik ben benieuwd welke uitdaging ik mag aangaan in binnen of buitenland.” 


EEN LAATSTE KEER . . .
Omdat het restaurant sluit op 28 januari hebben onze gasten in december en januari nog eenmaal de kans om te genieten van onze culinaire hoogstandjes, heerlijke wijnen en prachtige kamers. Posthoorn belooft een onvergetelijke afsluiting van dit gastronomische hoofdstuk en neemt graag nog een keer afscheid van haar (vaste) gasten. Vanwege de verwachte drukte in deze laatste maanden moedigen we gasten aan om tijdig te reserveren. Het hele team bedankt alle gasten voor de afgelopen jaren van steun en culinair genot.

STRRN Magazine - alles over de culinaire top van Nederland

Reactie plaatsen