Maastricht gaststad van de volgende MICHELIN Gids Ceremonie voor Nederland.
12 december 2023 

Maastricht gaststad van de volgende MICHELIN Gids Ceremonie voor Nederland.

googlebdcb194eccf3d82e.html

Maastricht gaststad van de volgende MICHELIN Gids Ceremonie voor Nederland.
Michelin zal de 2024-editie van de MICHELIN Gids Ceremonie voor Nederland houden in Maastricht. Deze vindt op 7 oktober plaats in MECC Maastricht, tijdens de Horecavakbeurs BBB Maastricht.

Zoals elk jaar worden tijdens de MICHELIN Gids Ceremonie de restaurants bekendgemaakt die worden bekroond met één of meerdere MICHELIN Sterren, maar ook wie de nieuwe Groene MICHELIN Sterren en Bib Gourmands zijn. Tijdens het event worden ook de MICHELIN Awards uitgereikt. Daarmee zetten we professionals in de spotlights die met hun talent en knowhow indruk hebben gemaakt op de inspectrices en inspecteurs van de MICHELIN Gids.

Maastricht is een culinaire hotspot van Nederland. Onder het rijke restaurantaanbod vinden fijnproevers er zowel MICHELIN sterren als sfeervolle eetcafés. Sinds 1955 organiseert het MECC Maastricht in oktober de Horecavakbeurs BBB Maastricht. Duizenden horecaprofessionals zijn er te gast om te proeven, te netwerken en zich te laten inspireren. Het is geen toeval dat de bekendmaking van de MICHELIN Sterren tijdens de Horecavakbeurs BBB Maastricht gebeurt.

Gwendal Poullennec, Internationaal Directeur van de MICHELIN Gids: "We kijken ernaar uit om onze volgende MICHELIN Gids Ceremonie voor Nederland in Maastricht te organiseren. Deze charmante stad vol levensgenieters wordt gekenmerkt door gastvrijheid, gezelligheid en de typische Nederlandse levensvreugde. Maastricht vormt daarmee een voor de hand liggend decor om het beste dat de Nederlandse gastronomie te bieden heeft te vieren."  Wim Hillenaar, burgemeester van Maastricht: "Maastricht is een culinaire stad bij uitstek. En als er één stad in Nederland is die je een internationaal gevoel geeft, dan is dat wel Maastricht. Onze Limburgse hoofdstad biedt het beste van twee werelden: internationale allure maar ook die typische Maastrichtse gezelligheid. Onze stad staat bekend om haar enorme gastvrijheid. Wij zijn dan ook bijzonder trots dat wij als culinaire hotspot van Nederland de komende jaren gaststad mogen zijn van de uitreiking van de MICHELIN sterren".  Alle chef-koks die aan het hoofd staan van de Nederlandse MICHELIN sterren worden uitgenodigd voor de Ceremonie, evenals journalisten en professionals uit de sector.

Over Michelin
Michelin, leider binnen de bandensector, heeft de ambitie om de mobiliteit van klanten op duurzame wijze te verbeteren. Daartoe produceert en verkoopt de Groep banden die zijn afgestemd op hun behoeften en gebruikswijzen, alsmede diensten en oplossingen om mobiliteit nog efficiënter te maken. Michelin heeft ook een aanbod waarmee klanten tijdens hun reizen unieke momenten kunnen beleven. Verder ontwikkelt Michelin hightech materialen voor allerlei industrieën. De Groep, waarvan het hoofdkantoor zich in Clermont-Ferrand (Frankrijk) bevindt, is aanwezig in 175 landen, biedt werk aan 132.200 mensen en beschikt over 67 bandenfabrieken die in 2022 samen circa 167 miljoen banden produceren.

STRRN Magazine - alles over de culinaire top van NederlandReactie plaatsen