Wat zijn de plannen van de gidsen en awards festivals in 2020?
28 november 2020 

Wat zijn de plannen van de gidsen en awards festivals in 2020?

Deze wintermaanden staan normaal in het teken van nieuwe gidsen en  prijsuitreikingen. Door corona is nu alles op schop. 

De stand van zaken:

Michelin Gids 2021
De uitreiking van de Michelin Gids Nederland stond gepland voor half januari 2021. Het evenement vindt vanwege de Covid-19 crisis twee maanden later plaats op maandag 29 maart. Naar jaarlijkse gewoonte wordt tijdens de ceremonie de volledige lijst onthuld van restaurants die de inspecteurs hebben bekroond met een MICHELIN ster, een Bib Gourmand of een MICHELIN bordje. Als de gezondheidssituatie het toelaat, zal het evenement zowel fysiek als digitaal plaatsvinden. Het DeLaMar Theater in Amsterdam zal opnieuw het decor vormen van de presentatie. De uitreiking voor België en Luxemburg is eveneens verplaatst naar 11 januari 2021.

 


Gault & Millau Gids & Awards 2021
Op 30 november zouden de Gault & Millau Awards worden uitgereikt en de gids Gault&Millau 2021 worden gelanceerd, maar ook dat evenement gaat in 2020 niet meer plaatsvinden en is tot nader orde verplaatst. Wellicht zal de uitreiking in het eerste kwartaal van 2021 plaatsvinden.

 

 

 

Lekker500
De Lekker500 2021  is vorige maand wel uitgekomen in een speciale, aangepaste editie. In de gids wordt aangegeven dat de bezoeken die begin dit jaar zijn gebracht aan restaurants niet representatief zijn voor de huidige situatie en dat men daarom deze aangepaste restaurantgids heeft uitgebracht vol interviews, trends, recepten en tips.

 

 

 

Entree Awards 2020
De uitreiking van de ‘Oscars van de Horeca’ gaat dit jaar niet door. Ook de aan de Entree Awards gekoppelde wedstrijden Best Bartender en Bierspecialist in de Horeca vinden dit jaar niet plaats en is uitgesteld naar november 2021.

 

 

 

Reactie plaatsen